Κονίτσουα: Ξεκίνησε η Ιαπωνική Εβδομάδα στην Αθήνα με τελετές τσαγιού - και τον δήμαρχο (photos)

Get out και γλεντήστε το. Αν βρίσκεστε στην Αθήνα, από σήμερα και για όλη την εβδομάδα, θα έχετε την ευκαιρία να μυηθείτε σ' ένα κόσμο όπου βασιλεύει το τσάι, το σούσι, το αράκ , το σάκε, τα σπαθιά, οι Σαμουράι και το υπέροχο σινεμά. Είναι πολύ πιθανό, δε, μια ανάσα μακριά να πετύχετε και τον δήμαρχο της πρωτεύουσας, Κώστα Μπακογιάννη.

Το γιαπωνέζικο επταήμερο, η Ιαπωνική Εβδομάδα -όπως θες πες την- ξεκίνησε θριαμβευτικά. Oι σχιστομάτηδες -οι αγαπημένοι σχιστομάτηδες για όλους τους παραπάνω λόγους και για τη μόδα τους, όμως, με πρωταγωνιστή τον οίκο των Comme Des Garcons στην προκειμένη- μάς κλείνουν, τι άλλο, το μάτι.

Όπως Ιαπωνία η Japan Week αλά ελληνικά 

Στο διά ταύτα, για έξι ημέρες, πάνω από 700 Ιάπωνες καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν θεατρικά δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, εικαστικές εκθέσεις και εργαστήρια παραδοσιακών τεχνών. Η φιέστα ξεκίνησε το μεσημέρι, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Πλατείας Συντάγματος, παρουσία του Δημάρχου Αθηναίων, του Πρέσβη της Ιαπωνίας και εκπροσώπων του ΙFF.

Το πολύχρωμο πάρτι που συνοδεύτηκε και από μαγικές φορεσιές, δε, αβάνταρε και ο καιρός. Το ηλιόλουστο αυτό Σάββατο παρέπεμπε σε μαγικά σκηνικά, που όντως θύμιζε σε μεγάλο βαθμό τη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου.

Image removed.

Δεν είναι όμως το μόνο, όπως σάς προϊδεάσαμε. Hot spots της πόλης, όπως το Μέγαρο Μουσικής, θα φιλοξενήσει από αύριο έως τις 28 Νοέμβρη δωρεάν -να και γιατί σας αφορά παραπάνω η Japan Week- παραστάσεις με ιαπωνικούς χορούς, τύμπανα, επίδειξη καλλιγραφίας, χορωδία και πιάνο. Ακόμα και σόου με παραδοσιακά ή μοδάτα κιμονό,  κλασικό μπαλέτο, jazz, πιρουέτες, πλην όμως the Samurai way, κι επιδείξεις τελετής τσαγιού.

Η φωτογραφία μου, πάνω, να σας πω εδώ, είναι από ανάλογο event. Εκτός Ελλάδας, αλλά με το ίδιο ακριβώς concept - προφανώς

Παράλληλα, θα λειτουργούν εκθέσεις ζωγραφικής, χαρακτικής και φωτογραφίας. Eπίσης, ανθοδετικής, οριγκάμι, κεραμικής, αντικειμένων Σαμουράι, ενώ το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί sάκε και ρύζι. Εις υγείαν και καλή όρεξη, με άλλα λόγια.

Image removed.

Η Ιαπωνική Εβδομάδα συνδιοργανώνεται από τον Δήμο Αθηναίων και τον ιαπωνικό οργανισμό International Friendship Foundation (IFF). Αυτά, με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΟΠΑΝΔΑ). Να συμπληρώσω, ότι τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιαπωνίας στην Ελλάδα και του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου. Τέλος, ότι υλοποιείται με την ευγενική χορηγία των εταιρειών M/MARITIME, Japan Tobacco International του Ομίλου Japan Tobacco, Nissan – Nic. J. TheocarakisSA και την προσφορά της εταιρείας Heteroclito cave & bar á vin.

Δεν τη χάνεις. Με τίποτα. Θα περάσετε υπέροχα, σας  το υπογράφω!

EXTRA TIP

Εύκολη σε τέτοια events δεν με λες, η Ιαπωνία, όμως, είναι πραγματικά ένας άλλος «πλανήτης» στον οποίο αξίζει να μυηθείς. Να σας τονίσω, δε, για φινάλε, πως το πιο έξυπνο cocktail dress το έχω δει σε έκθεση με ανακυκλωμένα υλικά με γιαπωνέζικη σφραγίδα. Επρόκειτο για little black dress, όπου είχαν απλικάρει μεταλλικά καπάκια από αναψυκτικό, με τέτοια συμμετρία, γεωμετρική γραμμικότητα κι ακρίβεια, που σοκαρίστηκα. Τόσο υπέροχα όσο ποτέ στη ζωή μου. Ο ultra glam μινιμαλισμός στο απόγειό του.