«Μια νύχτα ακόμη»: Ο Κώστας Κρομμύδας μας χαρίζει ένα ταξίδι στην Τοσκάνη

Ο Κώστας Κρομμύδας μας ταξιδεύει στην Τοσκάνη. Μια ιστορία που θα σου αλλάξει τη ζωή φτάνει να θέλεις να την αλλάξεις

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι η ζωή είναι μια σειρά μικρών και μεγάλων εκπλήξεων, καλών και κακών. Η κάθε μέρα που ξημερώνει μας επιφυλάσσει κάτι που δεν ξέρουμε ή δεν έχουμε ζήσει ή δει ποτέ ξανά. Μπορεί αυτή η έκπληξη να μας αλλάξει τη ζωή. Αυτό συνέβη στην πρωταγωνίστριά μας την Ισμήνη.

Η Ισμήνη είναι έξυπνη, όμορφη νέα δικηγόρος και είναι έτοιμη να παντρευτεί τον άνθρωπο που αγαπά. Τη μέρα του γάμου της όμως η ζωή αποφάσισε να της χαρίσει τη μεγαλύτερη, την πιο σκληρή και δύσκολη αλλά ταυτόχρονα την πιο υπέροχη έκπληξη της ζωής της. Τη μέρα που θα ένωνε τη ζωή της με αυτή του καλού της, μαθαίνει ότι έχει όγκο στον εγκέφαλο και λίγους μήνες ζωής.

Άτυχη επιλογή της φράσης «πιο υπέροχη έκπληξη της ζωής της» σας ακούω να λέτε... Κι όμως, αυτή η διάγνωση «έσωσε» τη ζωή της Ισμήνης από τη μετριότητα, το λάθος και την προδοσία.

Την επόμενη στιγμή, το επόμενο κι όλας λεπτό, η Ισμήνη άρχισε να ζει. Και δεν σταμάτησε ποτέ...

Περισσότερα για την πλοκή αυτού του εξαιρετικού βιβλίου δεν μπορώ να αποκαλύψω. Μπορώ όμως να σας τοποθετήσω μέσα σε αυτό έτσι ώστε όταν ανοίξετε την πρώτη σελίδα να νιώσετε την οικειότητα που αρμόζει σε αυτή την ιστορία. Πόσο σκληρό είναι να ξέρεις ότι πεθαίνεις; Πολύ! Το πιο σκληρό όμως είναι να συνειδητοποιείς ότι δεν έζησες ποτέ σου. Το πιο λυτρωτικό συναίσθημα του κόσμου είναι να ξέρεις πως μπορείς να κάνεις όλα τα λάθη και τις τρέλες του κόσμου χωρίς να φοβάσαι τίποτα. Ούτε καν το θάνατο. Οι επιστήμονες λένε πως δεν υπάρχουν πολλοί φόβοι, αλλά μόνο ένας. Αυτός του θανάτου. όταν ξέρεις ότι το τέλος σου πλησιάζει, τίποτα δε σε τρομάζει. Κι αυτή ακριβώς είναι η στιγμή να κάνεις ότι θέλησες, ότι ευχήθηκες, ότι φοβήθηκες ποτέ σου να κάνεις.

Το βιβλίο δεν είναι καινούργιο και πολλοί γνωστοί και φίλοι ίσως το έχουν διαβάσει ήδη. Η σημερινή αναφορά σε αυτό και τον δημιουργό του γίνεται μόνο για έναν λόγο: Αυτό το βιβλίο μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή!

Ο συγγραφέας, αποτύπωσε άψογα τη γυναικεία ψυχοσύνθεση μιας νέας κοπέλας που μαθαίνει ότι η ζωή της φτάνει στο τέλος της. Κατάφερε να δημιουργήσει μια πρωταγωνίστρια πρότυπο για κάθε νέα γυναίκα εκεί έξω που παλεύει με τους δικούς της δαίμονες. «Αποποινικοποίησε» το γυναικείο φόβο και απέδειξε μέσα από τις λέξεις του τη δύναμη που φέρει η ανάγκη για ευτυχία...Έστω και την τελευταία στιγμή... Εξάλλου όλοι μας θα λαχταράμε πάντα Μια νύχτα ακόμη...

Η πένα του εξαιρετικού Κώστα Κρομμύδα, μας ταξιδεύει στην Τοσκάνη. Ένα τέτοιο ταξίδι τώρα μας είναι απαραίτητο...

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ...

Ένα σύντομο βιογραφικό

Ο Κώστας Κρομμύδας γεννήθηκε στα Τρίκαλα όπου και μεγάλωσε.

Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου, ενώ έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια υποκριτικής και χορού μεταξύ των οποίων τα σεμινάρια του Ανδρέα Μανωλικάκη πάνω στη μέθοδο διδασκαλίας του actor studio για τέσσερα χρόνια. Συμμετείχε στα «Χορικά» της Ζουζού Νικολούδη για δύο χρόνια. Έχει παίξει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές, στο θέατρο και στο σινεμά. Συμμετέχει στον τρίτο και τέταρτο κύκλο της δημοφιλούς αγγλικής τηλεοπτικής σειράς «The Durrells».

Την περίοδο 2010-2012 ήταν βασικός εισηγητής στις ημερίδες του ινστιτούτου πρόληψης – διατροφής και υγείας, με θέμα «Εκπαιδεύοντας παιδιά και γονείς σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής».

Συγγραφικό έργο.

Τον Μάιο του 2012 εκδόθηκε το πρώτο του βιβλίο “Μπαμπά, μεγάλωσέ με” και τον Μάιο του 2013 το πρώτο του μυθιστόρημα “Η ζωή που έλειπε” που ένα χρόνο μετά αναδείχθηκε ως ένα από τα δέκα συγκινητικότερα βιβλία της χρονιάς. Τον Ιούνιο του 2014 από τις Εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφόρησε το δεύτερό του μυθιστόρημα “Ογκρέσα”, που αναδείχθηκε στα δέκα καλύτερα στην κατηγορία «ερωτικός χαρακτήρας». Τον Μάιο του 2015 κυκλοφόρησε το τρίτο του μυθιστόρημα με τίτλο “Μη με λησμόνει» που επίσης αναδείχθηκε στα καλύτερα βιβλία στην κατηγορία «Ηρωίδα Έμπνευση».

Τον Μάιο του 2016 εκδόθηκε το μυθιστόρημά του με τίτλο, Ουρανόεσσα που αναδείχθηκε το καλύτερο μυθιστόρημα της χρονιάς στην κατηγορία «Ηρωίδα έμπνευση» στα βραβεία βιβλίου των Public το 2017. Κυκλοφορεί και μεταφρασμένο στα αγγλικά με τον τίτλο “Dominion of the moon”

Τον Οκτώβριο του 2016 επανακυκλοφορεί με νέα επιμέλεια και εξώφυλλο το πρώτο του μυθιστόρημα “Η ζωή που έλειπε” από τις εκδόσεις Διόπτρα. Το ίδιο βιβλίο κυκλοφορεί πλέον και στα Αγγλικά με τον τίτλο «Cave of Silence».

Τον Απρίλιο του 2017 κυκλοφόρησε το πέμπτο του μυθιστόρημα με τίτλο «Φως μέσα στη θύελλα» το οποίο έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά με τον τίτλο «Athora»

Τον Απρίλιο του 2018 κυκλοφόρησε το έκτο του μυθιστόρημα με τον τίτλο «Μυρωδιά από σανίδι»

Παραδίδει μαθήματα υποκριτικής . Το 2013-14 δίδαξε «δημόσιο λόγο-public speech» στη σχολή δημοσιογραφίας του ΑΝΤ1. Αρθρογραφεί στο infokids.gr και στο παρελθόν έχει συνεργαστεί γράφοντας άρθρα με το περιοδικό «Παιδί και Νέοι Γονείς» και την εφημερίδα Real News.