Τι σχέση έχει το χρώμα της γάτας με την επιθετικότητά της;

Έρευνα: Το πόσο επιθετική είναι η γάτα σας εξαρτάται από το χρώμα της

Τα ζώα, όπως ακριβώς και οι άνθρωποι, διαθέτουν το δικό τους χαρακτήρα! Μία νέα επιστημονική μελέτη λοιπόν, που πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια αποκαλύπτει τους παράγοντες που επηρεάζουν το αν θα είναι επιθετική η γάτα σας και γενικά τον χαρακτήρα των συμπαθών αυτών τετράποδων.

Στο πλαίσιο της μελέτης, οι ερευνητές ζήτησαν σε 1.274 ιδιοκτήτες γατών να καταγράψουν τη συμπεριφορά των κατοικιδίων τους σε διαφορετικές, δυνητικά στρεσογόνες καταστάσεις- όπως την επίσκεψη στον κτηνίατρο ή τα χάδια.

Τι κάνει, όμως, μία γάτα γλυκιά, επιθετική ή απόμακρη;

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας το χρώμα της γάτας συνδέεται σε μεγάλο βαθμό με το πόσο επιθετική μπορεί να γίνει.

Συγκεκριμένα, στις εν δυνάμει «psycho» γάτες, συγκαταλέγονται οι ασπρόμαυρες, οι γκριζόασπρες και οι «πολύχρωμες»- ήτοι εκείνες που μπορεί να έχουν και μαύρο, και πορτοκαλί και άσπρο.

Στον αντίποδα, οι μονόχρωμες – μαύρες, γκρι, λευκές κι εκείνες που μοιάζουν με «τιγράκια» είναι εκ φύσεως πιο φιλικές και γλυκές.

Φυσικά, οι ερευνητές τονίζουν ότι τα συμπεράσματα προφανώς και δεν είναι αντιπροσωπευτικά για όλες τις γάτες, προκύπτει ωστόσο ένα «στερεότυπο»: Οι γάτες που συνδυάζουν λευκό με άλλα χρώματα ήταν κατά γενική ομολογία ελαφρώς πιο επιθετικές από τις υπόλοιπες.

Διαβάστε την συνέχεια στο pet2u.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM