Το «ταμείο» των Πεφωτισμένων

Θεοφάνια – πόσο ανάγκη τα έχουμε αλήθεια, αν μπορούσε να πραγματωθεί η κατεστημένη Ευχή της γιορτής: «Καλή Φώτιση». Τη χρειαζόμαστε σήμερα όσο ποτέ άλλοτε γιατί δείχνει να λείπει ακόμα κι από τους σύγχρονους δικούς μας «Illuminati».

Γιατί αλλιώς πώς να τα βγάλεις πέρα μ αυτό το θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται; Και ποια θέση να διαλέξεις σ' αυτό; Του Θεατή, εκείνου που «καταπίνει» αδιαμαρτύρητα ότι βλέπει στη σκηνή –αφού έχει αναγκαστικά πληρώσει το «εισιτήριο»; Ή μήπως του αναλώσιμου κομπάρσου που οι συνθήκες και η δεδομένη γραφή του μονότονου «έργου» δεν του επιτρέπει ούτε καν να «ονειρευτεί» κάποιον πρωταγωνιστικό ρόλο;

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Ένα παιχνίδι εξουσίας, επίδειξης υπερισχύος και ένας διαγωνισμός κοινωνικής επιρροής ήταν κι αυτός εν μέσω πανδημίας. Άλλη μια σταθερά της καθημερινότητας μας ανατράπηκε στη σκιά του αχόρταγου φόβου και στο βωμό της αρρώστιας. Και να, τώρα που τόσο οι εκ Θεού, όσο και οι εκ λαού «Πεφωτισμένοι» κάνουν ταμείο για κέρδη και ζημιές από αυτήν τη «μάχη» που ήταν αδιανόητο γιατί εξελίχθηκε αφού ήταν τόσο εύκολα προβλέψιμο, ότι θα βρεθεί η «χρυσή τομή».

Η κυβέρνηση έκανε μια επίδειξη πυγμής παραμονή των Φώτων, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος έδειξε ότι κάνει ένα βήμα πίσω κι όλα «Αγγελικά πλασμένα»

Και ύστερα είδαμε  κοσμοσυρροή έξω από τους ναούς –γιατί η έκφραση του θρησκευτικού συναισθήματος αποτελεί πραγματικά δυσκολοκατάβλητη εσωτερική ανάγκη για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών και μια ατμόσφαιρα «κρυφού σχολειού», μέσα στην οποία έγινε και Αγιασμός των υδάτων, που τους άφησε όλους ικανοποιημένους…

Αν όμως ακούσουμε τους ειδικούς που λένε ότι αυτού του τύπου οι εκδηλώσεις συνιστούν εστία διασποράς του θανατερού ιού, θα έπρεπε να μην υπάρχει ούτε μια χαραμάδα ευκαιρίας που να χωράει ο θάνατος.

Αν πάλι κάποιοι αόρατοι εντολοδότες το' χουν βάλει σκοπό να ξεμπερδεύουν με θρησκείες, ήθη κι έθιμα και κάτι τέτοιες… λεπτομέρειες, όπως λένε κάποιοι ιεράρχες, τότε δεν μπορώ να φανταστώ τι θα γίνει αν και όταν οι κοινωνίες σπάσουν τα δεσμά του φόβου.

Ως τότε όμως το … «ταμείο των Πεφωτισμένων» θα είναι μείον –γιατί ως τώρα μετρά μονάχα χιλιάδες νεκρούς. Κι όσοι παρακάμπτουν την μόνη, μέχρι να εμβολιαστούμε όλοι, «ασπίδα» μας που είναι τα μέτρα προστασίας, θα είναι υπόλογοι για αυτό.

 


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM