Ημέρα της Κάνναβης: Η ιστορία γύρω από το «420»

φυτό κάνναβη
© Twenty

Η Ημέρα της Κάνναβης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Απριλίου και είναι μια άτυπη γιορτή που λαμβάνει χώρα σε πολλά μέρη του κόσμου όπου οι άνθρωποι καπνίζουν κάνναβη, ενώ μερικοί προωθούν τη νομιμοποίησή της.

Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε σκόπιμα, καθώς στο αμερικανικό ημερολόγιο η εν λόγω ημέρα γράφεται 4/20. Αυτός ο αριθμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την κάνναβη.

βάζο με κάνναβη
© Twenty

Πώς συνδέεται ο αριθμός «420» με τη μαριχουάνα;

Τον συγκεκριμένο αριθμό μπορείτε να τον δείτε γραμμένο 420, 4:20 ή 4/20 και συμβολίζει την κουλτούρα της κάνναβης. Η ιστορία του ξεκινάει πριν από μισό αιώνα, όταν το 1971 πέντε μαθητές από το Σαν Ραφαέλ της Καλιφόρνια αποφάσισαν να ξεκινήσουν ένα «κυνήγι» κάνναβης. Η παρέα με το παρατσούκλι «Waldos» συναντιόταν κάθε μέρα στις 4:20 μ.μ. και ξεκινούσε να ψάχνει μια πολύ μεγάλη σοδειά με κάνναβη.

Οι φήμες ήθελαν να έχουν στα χέρια τους έναν χάρτη, που τους τον είχε δώσει ο ίδιος ο καλλιεργητής της σοδειάς, για να τους παθιάσει ακόμη περισσότερο. Η εξερεύνησή τους είχε άδοξο τέλος, καθώς δεν βρήκαν ποτέ τίποτα.

420 κάνναβη
© Twenty

Η διάδοση της ιστορίας

Ο εκδότης του περιοδικού «High Times», Steven Hager, δημοσίευσε την ιστορία της πενταμελούς παρέας και η φήμη της διαδόθηκε στον κόσμο, με τον αριθμό «420» να μένει στην ιστορία και να συνδέεται έως σήμερα με το κάπνισμα κάνναβης.

Αν και η συγκεκριμένη ιστορία δεν είναι η μόνη που κυκλοφορεί γύρω από τον αριθμό «420», η κοινότητα της κάνναβης λέει πως αν το ρολόι γράφει 4:20, επιβάλλεται να κάνεις ένα διάλειμμα και να χαλαρώσεις με συντροφιά τη μαριχουάνα. 

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα