Το μεγάλο δράμα της Τουρκίας: 41 νεκροί σε λιγότερο από τρία 24ωρα - Οι προβλέψεις Παϊσίου και Νοστράδαμου (pics+vds)

Δραματικές ώρες περνά η Τουρκία. Τα χτυπήματα για τη γειτονική χώρα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Έπειτα από τους αλλεπάλληλους σεισμούς, καθώς και την κατολίσθηση χιονιού, η συντριβή του Boeing 737-800 της Pegasus Airlines ήρθε να αποτελειώσει την, ήδη πονεμένη, Τουρκία.

Το χρονικό της συντριβής

Το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε στο αεροδρόμιο «Sabiha Gökçen» της Κωνσταντινούπολης. Τα στιγμιότυπα που τραβήχτηκαν από τις κάμερες δείχνουν το αεροπλάνο να μπαίνει στο διάδρομο προσγείωσης με μεγαλύτερη ταχύτητα από την επιτρεπτή. Το μπροστινό του μέρος κόβεται στη μέση και αρχίζει να σέρνεται, μέχρι τη στιγμή που πέφτει σε έναν γκρεμό 30 μέτρων και ο κορμός του αεροπλάνου σπάει σε τρία κομμάτια.

Τα θύματα

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 177 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, βάσει πληροφοριών από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Αν και στην αρχή δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση για νεκρούς, τελικά αυτό διαψεύσθηκε με το χειρότερο τρόπο. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κότζα, οι νεκροί, που είναι τούρκικης υπηκοότητας ανέρχονται στους τρεις, ενώ οι τραυματίες στους 179. Ορισμένοι επιβάτες κατάφεραν να βγουν μόνοι τους από τα συντρίμμια του αεροσκάφους, ενώ άλλοι απεγκλωβίστηκαν από τους διασώστες.

Τα αίτια της συντριβής

Το αεροπλάνο ερχόταν από τη Σμύρνη και οι κακές μετεωρολογικές συνθήκες ήταν αυτές που προκάλεσαν το δυστύχημα, σύμφωνα πάντα με τον κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης Ali Yerlikaya. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με σιγουριά, καθώς οι εισαγγελικές αρχές της Άγκυρας ξεκίνησαν επίσημη έρευνα για τους λόγους του ατυχήματος.

*Το αεροδρόμιο έχει κλείσει προς στιγμήν.

Άξιο αναφοράς είναι ότι και στις αρχές του χρόνου πάλι ένα αεροσκάφος της εταιρείας Pegasus βγήκε από το διάδρομο, χωρίς ωστόσο να έχει προκληθεί κάποιος τραυματισμός στους επιβαίνοντες. 

https://youtu.be/qgGRoKMS6-8Το χρονικό της χιονοστιβάδας

Όπως προαναφέραμε τα βάσανα της Τουρκίας δεν έχουν τελειωμό. Μόλις πριν λίγες ώρες δύο αλλεπάλληλες χιονοστιβάδες αφαίρεσαν τη ζωή από δεκάδες ανθρώπους.

Η στιγμή της τραγωδίας

Το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Μπαχτσεσαράι, προκλήθηκε μια χιονοστιβάδα, η οποία παρέσυρε ένα λεωφορείο με 15 επιβάτες. Αμέσως έσπευσε στο σημείο ομάδα διάσωσης 300 ατόμων, όμως η τύχη δεν ήταν ούτε αυτή τη φορά με το μέρος τους. Μια δεύτερη κατολίσθηση χιονιού ξέσπασε, την ώρα που εξελισσόταν η επιχείρηση διάσωσης. Ως εκ τούτου έχουν σταματήσει οι διαδικασίες διάσωσης, καθώς έχει δημιουργηθεί φόβος μήπως προκύψει και τρίτη χιονοστιβάδα.

Ο αριθμός θυμάτων & τραυματιών 

Μέχρι στιγμής οι νεκροί ανέρχονται στους 38, ενώ οι τραυματίες στους 61. Παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το μέγεθος της τραγωδίας. Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κότζα ο αριθμός των θυμάτων υπάρχει πιθανότητα να αυξηθεί, καθώς δεν υπάρχει αποσαφήνιση για το πόσοι άνθρωποι μπορεί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι ακόμα κάτω από το χιόνι. Αυτό συμβαίνει καθώς, η περιοχή είναι αρκετά δυσπρόσιτη και οι καιρικές συνθήκες δεν "δίνουν" το ελεύθερο στους διασώστες να επέμβουν και δυσχεραίνουν το ήδη απαιτητικό έργο τους.

Η θέση της Ελλάδας για τη γείτονα χώρα

Το Υπουργείο Εξωτερικών έστειλε το δικό τους μήνυμα για την Τουρκία, εκφράζοντας τη λύπη του για το Γολγοθά που περνάει.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον τραγικό απολογισμό από τη χιονοστιβάδα στην Τουρκία. Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, το λαό& την κυβέρνηση της Τουρκίας. Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες των αγνοουμένων & στα σωστικά συνεργεία που μάχονται για τον εντοπισμό τους»

Δείτε παρακάτω την επίσημα ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

https://twitter.com/GreeceMFA/status/1225131377424838658Οι προβλέψεις του Αγίου Παϊσίου και του Νοστράδαμου 

Όταν ο Νοστράδαμος έγραφε για Αρμαγεδδώνα, η Τουρκία ήταν ανάμεσα στις χώρες που θα καταστρέφονταν. «Έλληνες, Ινδοί και Εβραίοι», τόνιζε χαρακτηριστικά, «θα επιβιώσουν». Αν στην προκειμένη δεν γίνεται ειδική αναφορά στην γείτονα, παρά μόνο ότι συμπεριλαμβάνεται στις χώρες που θα καταστραφούν, ο Άγιος Παΐσιος το διαφοροποιεί το θέμα. Έλεγε ότι «Τουρκία και Συρία θα είναι οι πρώτες που θα καταστραφούν». Το τοποθετούσε μεν πολιτικά, απ' όσα έχουν καταλάβει οι καταγραφείς του, το κακό, όμως, είναι πως και από πλευρά φυσικών καταστροφών δεν την έχουν βρει και λίγα και δη σε τόσο μικρό διάστημα. Αν λάβουμε, μάλιστα, υπ' όψιν μας και τους σεισμούς των τελευταίων ετών καθώς και τις προβλέψεις των σεισμολόγων για ισχυρές δονήσεις στην Τουρκία, έξωθεν «απειλή» μοιάζει να βρίσκεται πάνω απ' τη χώρα. Και πόσο θα διαρκέσει... άγνωστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM