Facebook-Instagram: Ετοιμάζεται «γάμος»; Τι θέλει ο Zuckerberg

Είναι από αυτά τα νέα που τα διαβάζεις, τα ξαναδιαβάζεις και λες «δεν γίνεται». Και όμως, υπάρχει περίπτωση να το δούμε και αυτό. Για να μην το πολυκουράζουμε το πράγμα, τρόπους να κρατήσει τους χρήστες και ειδικά τις νεαρές ηλικίες αναζητά το Facebook.

Ο αριθμός των χρηστών εξακολουθεί να παραμένει τεράστιος στο Facebook, ωστόσο, ειδικά οι πολύ νεότεροι έχουν στραφεί περισσότερο στο Instagram, κάτι που ανησυχεί τον Mark Zuckerberg και τα «τσακάλια» του. Και τώρα, θα μου πεις - και εύλογα: ποιο είναι το πρόβλημά του από τη στιγμή που και τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης τού ανήκουν;

Έλα ντε.

Το Instagram θα ενσωματωθεί στο Facebook;  

Το κόλλημά του είναι με το πρώτο του «παιδί», το FB και παρότι έχει ασύλληπτη απήχηση παγκοσμίως, βλέπει το Instagram να του κλείνει απειλητικά το μάτι. Μετάφραση: Δοκιμάζεται ένα νέο mode για το News Feed των χρηστών στο Facebook, το οποίο σε γενικές γραμμές θα το μετατρέπει σε... Instagram.

Ονομάζεται Popular Photos και χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που εμφανίζει στο News Feed αποκλειστικά φωτογραφίες άλλων χρηστών. Σύμφωνα, μάλιστα, με την ιστοσελίδα TechCrunch, το Popular Photos mode δημιουργεί ένα ατελείωτο feed φωτογραφιών από φίλους του χρήστη, τις οποίες βλέπει σε full-screen view, όπως δηλαδή στο Instagram.

Ενεργοποίηση

Η ενεργοποίηση του mode γίνεται ανοίγοντας μια φωτογραφία από το News Feed του και σκρολάροντας προς τα κάτω, όπως γνωρίζουμε από τα Related Videos του κοινωνικού δικτύου.

Εκπρόσωπος της Facebook, για να περάσουμε και στους άμεσα ενδιαφερόμενους, επιβεβαίωσε ότι όντως έγιναν δοκιμές, αλλά τόνισε πως προς το παρόν έχουν μπει στον πάγο. Σχετικά με το αν -και πώς- θα προχωρήσει η λειτουργία, επομένως, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.

TIP

Θα ήταν ανοησία του Zuckerberg να ενσωματώσει το Instagram στο FB γιατί ναι μεν το δεύτερο προηγείται πολύ σε δημοφιλία, πλην όμως το Insta λειτουργεί εντελώς διαφορετικά και πολλοί απ' τους χρήστες του ακούνε Facebook και τους γυρίζει το μάτι ανάποδα. Γιατί να μην κρατήσει και τα δύο, αφού το χρήμα ρέει σε αφθονία;