ΑΘΗΝΑ: Η φωταγώγηση του δέντρου και τα εντυπωσιακά 3D στην Βουλή (photos+video)

Το βράδυ της Τρίτης (10.12) πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πλατεία Συντάγματος με μια εντυπωσιακή εκδήλωση.

Λίγο μετά τις 19.00, η φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων ξεκίνησε να παίζει χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η Ζέτα Μακρυπούλια παρουσίασε την βραδιά.

Η βροχή δεν στάθηκε εμπόδιο και όλοι παρέμειναν στην πλατεία για ν' απολαύσουν την όμορφη βραδιά.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ανέβηκε στο βήμα, καλωσόρισε το κοινό και έδωσε το σύνθημα για την φωταγώγηση του δέντρου.

Πρόκειται για ένα δέντρο ύψους 17 μέτρων, το οποίο ήρθε από το Καρπενήσι.

Η εικόνα του φυσικού δέντρου γεμάτου λαμπιόνια αλλά και η ιδέα για να χρησιμοποιηθεί η Βουλή για να στηθεί ένα φαντασμαγορικό σόου με προβολές γεμάτες χρώματα, παλμό και συναισθήματα έφερε χαμόγελα στους παριστάμενους αλλά και θετικά σχόλια στο Twitter «ισοφαρίζοντας» την κριτική που είχε ακουστεί το προηγούμενο διάστημα για τον φωτισμό σε Βασιλίσσης Σοφίας και Πανεπιστημίου.

 

Στο μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς εμφανίστηκαν η Έλενα Παπαρίζου, ο Ίαν Στρατής και Idra Kayne, που τραγούδησαν συνοδευόμενοι από την Athens Big Band.

Παρά την έντονη βροχόπτωση, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας, η οποία φόρεσε τα γιορτινά της.

«Η Αθήνα φέτος είναι πιο φωτεινή και πιο λαμπερή παρά ποτέ, με δεκάδες δρόμους και δεκάδες πλατείες που φωτίζονται για πρώτη φορά», ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του δήμου Αθηναίων και όλους τους δωρητές που έχουν συνδράμει φέτος στον εορταστικό στολισμό. Λίγο πριν ''ανάψει'' το χριστουγεννιάτικο δέντρο δε, αστειευόμενος για τις καιρικές συνθήκες, δήλωσε πως «βρέξει - χιονίσει, το δέντρο θα φωτίσει».

Εντυπωσιακό θέαμα στην τελετή φωταγώγησης του δέντρου στην Αθήνα ήταν το 3D projection mapping στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Οσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα.