Παγώνη για ΜΕΘ: «Αδειάζουν κρεβάτια για ασθενείς με κοροναϊό»

H Ματίνα Παγώνη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, έκανε λόγο για οριακή κατάσταση στα νοσοκομεία της χώρας λόγω της πανδημίας του κοροναϊού μετά την αύξηση των κρουσμάτων και το ενδεχόμενο lockdown.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά κ. Παγώνη, τόνισε πως αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία της χώρας νοσηλεύονται 580 άτομα με κοροναϊό και πως ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων είναι τα 68 έτη. Συμπλήρωσε δε ότι στις ΜΕΘ νοσηλεύονται και νέοι άνθρωποι, μέχρι και 17 ετών χωρίς υποκείμενα νοσήματα.

«Αδειάζουν κρεβάτια για ασθενείς με κοροναϊό»

«Έχουν ξεκινήσει να εκκενώνονται ΜΕΘ που δεν ήταν Covid-19 για να μετατραπούν και αυτές σε Covid-19», τόνισε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τονίζοντας ότι σήμερα εκκενώνονται Μονάδες Εντατικής στο Αττικό, ενώ θα ακολουθήσει το Γεννηματά και άλλα νοσοκομεία.

«Αυτή τη στιγμή ο Ευαγγελισμός έχει φρακάρει. Δεν μπορεί να πάρει άλλους ασθενείς, είναι γεμάτος και με κρούσματα Covid-19» πρόσθεσε.

«Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν»

«Εφημερεύαμε προχθές. Τα περιστατικά που μπήκαν Covid-19, τα μισά διασωληνώθηκαν. Αυτό σημαίνει ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά», τόνισε η κ. Παγώνη.

Εξήγησε ότι τα τωρινά κρούσματα είναι αποτέλεσμα της κατάστασης που επικρατούσε πριν από 15 ημέρες, όταν δηλαδή γύρισαν όλοι από τις διακοπές και πριν ανοίξουν τα σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM