Φωτιά στη Μόρια: Μέχρι αύριο η μεταφορά 400 ασυνόδευτων παιδιών στην ηπειρωτική Ελλάδα

«Το αργότερο μέχρι αύριο» πρόκειται να γίνει η μεταφορά 400 ασυνόδευτων ανήλικων, παιδιών και εφήβων, που διέμεναν στο ΚΥΤ της Μόριας στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Η μεταφορά τους αυτή θα γίνει με με χρήματα που εκχωρεί ειδικά γι' αυτόν τον σκοπό η Κομισιόν.

Η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ίλβα Γιόχανσον, προανήγγειλε σήμερα το πρωί αυτή τη φορά μέσα από ανάρτηση της στον λογαριασμό της στο Twitter.

Η ίδια ανέφερε πως η Κομισιόν θα χρηματοδοτήσει την άμεση μεταφορά και διαμονή τους στην ενδοχώρα. Το συντονισμό της μεταφοράς και στέγασης τους έχει αναλάβει η Ειδική Γραμματεία Ασυνόδευτων Ανηλίκων του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Δείτε παρακάτω:

Με τη μεταφορά των 400 μηδενίζεται ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που βρίσκονταν στη Μόρια. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εξέδωσε χτες το υπουργείο Μετανάστευσης, ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο ένα τρίτο των παιδιών που βρίσκονταν στο ΚΥΤ τον περασμένο Φεβρουάριο, ενώ ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών που διέμεναν εκτός ΚΥΤ στη Μόρια είχε ήδη μηδενιστεί.

Συνολικά, ο αριθμός των ασυνόδευτων παιδιών στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης των νησιών μειώθηκε κατά 54% από τον Φεβρουάριο ως τον Αύγουστο 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM