Τι προβλέπει το «μοντέλο Μαδρίτης» για το ενδεχόμενο lockdown στην Αττική

Μετά την έξαρση των κρουσμάτων κοροναϊού στην χώρα και ειδικότερα στην Αττική, η κυβέρνηση ήδη εξετάσει το ενδεχόμενο ένα τμήμα του πληθυσμού του λεκανοπεδίου να επιστρέψει στην εποχή της αποστολής γραπτών μηνυμάτων SMS και της απαγόρευσης κυκλοφορίας συγκεκριμένες ώρες της ημέρας.

Πρόκειται για το μοντέλο lockdown που εφαρμόζεται αυτή τη στιγμή στη Μαδρίτη που επίσης πλήττεται επικίνδυνα από την πανδημία. Έτσι, οι επιδημιολόγοι προτείνουν να γίνει πράξη και εδώ προκειμένου να προστατευτούν οι ευάλωτες ομάδες όπως είναι οι ηλικιωμένοι αλλά και οι μετανάστες.

Την ίδια ώρα, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθούν επιπλέον περιορισμοί σε τοπικό επίπεδο, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο δεν είναι ενιαίο και δεν κατανέμεται ομοιόμορφα στο σύνολο του λεκανοπεδίου αλλά εντοπίζεται σε πολύ υψηλότερο βαθμό σε συγκεκριμένες γειτονιές του κέντρου της Αθήνας όπως είναι η Κυψέλη, τα Κάτω Πατήσια και τα Σεπόλια.

Επίσης, οι επιδημιολόγοι παρατηρούν αυξημένο ποσοστό θετικών κρουσμάτων και σε ομάδες αλλοδαπών των συγκεκριμένων περιοχών, λόγω των δύσκολων συνθηκών που αντιμετωπίζουν και της δυσκολίας πρόσβασης σε υποδομές υγείας.

Τι προβλέπει το «μοντέλο Μαδρίτης» που ενδέχεται να εφαρμοστεί τελικά λίαν συντόμως και στη χώρα μας;

Αρχικά να σημειωθεί πως η Μαδρίτη μπήκε από χθες σε lockdown το οποίο όμως δεν είναι γενικό αλλά επικεντρώνεται σε περιοχές όπου ο κοροναϊός χτυπάει «κόκκινο».

Πιο συγκεκριμένα, από τους συνολικά 6,6, εκατομμύρια κατοίκους σχεδόν το ένα εκατομμύριο της πόλης της Μαδρίτης και των περιχώρων μπαίνει σε μια ιδιότυπη καραντίνα, καθώς δεν επιτρέπεται να περάσουν τα όρια της συνοικίας τους, παρά μόνο για εργασιακούς, ιατρικούς, εκπαιδευτικούς και νομικούς λόγους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM