Δίκη Χρυσής Αυγής: Σήμερα η «μάχη» των αναστολών

Σήμερα Πέμπτη (15/10) ξεκινά το κομβικό και τελευταίο διαδικαστικό στάδιο στη δίκη της Χρυσής Αυγής μετά την ανακοίνωση των ποινών για τους 57 καταδικασθέντες χρυσαυγίτες. 

Μετά την χθεσινή ανακοίνωση των ποινών που επιβάλλονται στους καταδικασθέντες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η διαδικασία μπαίνει στην τελική ευθεία.

Σήμερα στις 10 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναμένεται να ξεκινήσει την συνεδρίαση του και οι συνήγοροι υπεράσπισης να δώσουν τη δική τους «μάχη» για τις αναστολές. Σκοπός τους οι εντολείς τους να παραμείνουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι και την εκδίκαση της έφεσης.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται η διαδικασία πιθανόν δεν θα ολοκληρωθεί σήμερα. Και αυτό διότι στο δικαστήριο θα βρεθούν για κατάθεση μάρτυρες οι οποίοι θα επιχειρηματολογήσουν για την αναστολή των ποινών.

Η εισαγγελέας θα δώσει την δική της πρόταση για τις αναστολές

Η εισαγγελέας της έδρας, Αδαμαντία Οικονόμου πρόκειται να δώσει την πρόταση της επί των αναστολών για κάθε καταδικασθέντα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης. Μετά, το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη προκειμένου να λάβει την απόφαση του.

Εξαιρείται ο Ρουπακιάς

Από τη διαδικασία εξαιρείται ο Γιώργος Ρουπακιάς, ένοχος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στον οποίο επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και 14 έτη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

Να σημειωθεί πως στην ποινή της ισόβιας κάθειρξης δεν προβλέπεται χορήγηση ανασταλτικής δύναμης της έφεσης. Μόλις ολοκληρωθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, εάν ο Γιώργος Ρουπακιάς παρίσταται αυτοπροσώπως στο δικαστήριο θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη φυλακή.

Διαφορετικά, το Εφετείο θα αποστείλει το απόσπασμα της απόφασης του για τον Γιώργο Ρουπακιά στην Εισαγγελία Εκτέλεσης Ποινών προκειμένου να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM