Χρυσή Αυγή: Οι συνήγοροι των Αιγύπτιων ψαράδων ζητούν έφεση για τις χαμηλές ποινές

Οι συνήγοροι των Αιγύπτιων αλιεργατών ζητούν να ασκηθεί έφεση στη δικαστική απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής, αναφορικά με τις χαμηλές ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες.

Αίτημα έφεσης στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Γιάννη Μωραϊτάκη, πρόκειται να υποβάλλουν οι συνήγοροι των Αιγύπτιων ψαράδων, αναφορικά με τις χαμηλές ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες της επίθεσης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Τι ζητούν οι συνήγοροι των θυμάτων

Ο Κώστας Παπαδάκης και ο Θανάσης Καμπαγιάννης, οι συνήγοροι των Αιγύπτιων ψαράδων, θα ζητήσουν να ασκηθεί έφεση για τις χαμηλές ποινές που επιβλήθηκαν στους δράστες της απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον του Αμπουσίντ Εμπάρακ τόσο για το αδίκημα αυτό όσο και για την ένταξη τους σε εγκληματική οργάνωση.

Ποιοι καταδικάστηκαν για την επίθεση και για πόσο

Το δικαστήριο καταδίκασε για την επίθεση σε βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών, τους: Δημήτρη Αγριογιάννη, Μάρκο Ευγενικό, Θωμά Μαρία και Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Η ποινή που τους επιβλήθηκε, κατά συγχώνευση, είναι επτά ετών κάθειρξης ο καθένας. Ενώ ο πυρηνάρχης Περάματος Αναστάσιος Πανταζής καταδικάστηκε σε 10ετή κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών.

Να σημειωθεί πως οι Αγριογιάννης, Ευγενικός και Πανταζής οδηγήθηκαν στη φυλακή, αφού δεν δόθηκε ανασταλτική δύναμη στην έφεση τους.

Δείτε αναλυτικά:

  • Αγριογιάννης: 7 έτη κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ – Αιγύπτιοι ψαράδες
  • Ευγενικός: έτη κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ – Αιγύπτιοι ψαράδες
  • Πανταζής: 10 έτη κάθειρξη και ποινή φυλάκισης 24 μηνών

Οι ακόλουθοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους:

  • Μαρίας: 7 έτη κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ – Αιγύπτιοι ψαράδες
  • Παπαδόπουλος: 7 έτη κάθειρξη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας Αμπουζίντ Εμπάρακ – Αιγύπτιοι ψαράδες

Το χρονικό της επίθεσης

Η επίθεση εις βάρος των Αιγύπτιων αλιεργατών είχε γίνει μετά τις 3 τα ξημερώματα το καλοκαίρι του 2012. Οι τέσσερις ψαράδες εργάζονταν στα καΐκια της Ιχθυόσκαλας και έμεναν στο Ικόνιο Περάματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που είχε εκδώσει τότε η ΕΛ.ΑΣ., περισσότερα από 10 άτομα επιβαίνοντα σε 10 μηχανάκια αφού έσπασαν τα παράθυρα της οικίας πέταξαν καπνογόνα, φωνάζοντας και βρίζοντας. Παράλληλα, χτυπούσαν με ρόπαλα και ξύλα και στη συνέχεια επιτέθηκαν στους τέσσερις ψαράδες που βρίσκονταν μέσα στο σπίτι.

Οι τρεις που κοιμούνταν κατάφεραν να αποφύγουν την επίθεση. Ωστόσο, ο τέταρτος (Αμπουζίντ Εμπάρακ) ο οποίος κοιμόταν στην ταράτσα της μονοκατοικίας δεν τα κατάφερε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχτεί την σκληρή επίθεση των χρυσαυγιτών. Οι υποστηρικτές του ναζιστικού μορφώματος τον χτυπούσαν αλύπητα και με περίσσιο μένος, γεγονός που οδήγησε στον βαρύ τραυματισμό του. Ο Αμπουζίντ Εμπάρακ, πατέρας τριών παιδιών, υπέστη βαρύτατο διπλό κάταγμα στην κάτω γνάθο και στα ρινικά οστά.

Δείτε ΕΔΩ περισσότερα για την επίθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM