Χρυσή Αυγή: Οδηγούνται στις φυλακές με χειροπέδες (pics&vids)

Ξεκίνησαν οι μεταγωγές απευθείας από τη ΓΑΔΑ για τις φυλακές, των 37 εκ των 39 καταδικασθέντων χρυσαυγιτών.

Το μεσημέρι της Παρασκευής ξεκίνησαν οι μεταγωγές από τη ΓΑΔΑ για τα σωφρονιστικά, των 37 εκ των 39 καταδικασθέντων της Χρυσή Αυγής.

Οι καταδικασθέντες που οδηγούνται αυτή την ώρα στις φυλακές είτε έχουν συλληφθεί είτε παραδοθεί αυτοβούλως.

Εκτός της διαδικασίας για «άμεση έκτιση» της ποινής, είναι για την ώρα ο Χρήστος Παππάς και ο Γιάννης Λαγός. Ο Παππάς διαφεύγει των Αρχών αφού «επέλεξε» να μην παραδοθεί αυτοβούλως. Και ο Γιάννης Λαγός ο οποίος καλύπτεται από την ασυλία του ευρωβουλευτή και θα πρέπει να ακολουθηθεί σχετική διαδικασία προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή.

Ξεκίνησαν οι μεταγωγές

Οι Αρχές έχουν ήδη παραλάβει όλα τα «φυλακιστήρια εντάλματα» από τον αρμόδιο εισαγγελέα. Μέχρι στιγμής, έχουν αναχωρήσει από τη ΓΑΔΑ δύο βαν, τα οποία μεταφέρουν τους πρώτους κρατούμενους.

Στις Φυλακές Δομοκού Ρουπακιάς-Καζαντζόγλου

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τον Γιώργο Ρουπακιά, δολοφόνο του Παύλου Φύσσα και Γιάννη Καζαντζόγλου, συνοδηγό του αυτοκινήτου το βράδυ της δολοφονίας.

Στις φυλακές Ελαιώνα Θήβας η μοναδική γυναίκα που καταδικάστηκε

Το δεύτερο βαν μεταφέρει την μοναδική γυναίκα μεταξύ των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών. Πρόκειται για την πρώην αστυνομικό Βενετία Πόπορη η οποία μεταφέρεται στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας.

Οι άλλοι θα μεταχθούν με κλούβες της ΕΛ.ΑΣ και ισχυρή συνοδεία.

Μεταφέρθηκε και ο Κασιδιάρης

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, από τους πρώτους μεταφέρθηκε και ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος μπαίνοντας στο όχημα της Αστυνομίας φώναξε «Ζήτω η ΕΛΑΣ».

Δείτε παρακάτω:28 άτομα στις φυλακές Δομοκού - Ο Ματθαιόπουλος στις φυλακές Μαλανδρίνου

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις φυλακές Δομοκού πρόκειται να κρατηθούν συνολικά 28 άτομα, μεταξύ των οποίων όλα τα ηγετικά στελέχη, εξαιρουμένου του Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος θα οδηγηθεί στις φυλακές Μαλανδρίνου, όπως επίσης και ο Γιάννης Άγγος.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων θα μοιραστούν και οι υπόλοιποι οκτώ.

Ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα προστασίας

Οι μεταγωγές γίνονται με ισχυρή αστυνομική συνοδεία και μέτρα ασφάλειας. Παράλληλα, τηρούνται και αυστηρά μέτρα για τον κοροναϊό.

Ειδικά διαμορφωμένοι χώροι για την 14ημερη καραντίνα

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Αντεγκλητικής Πολιτικής, και στις τρεις φυλακές όπου θα μεταφερθούν οι καταδικασθέντες έχουν διαμορφωθεί ειδικοί χώροι ώστε να κρατηθούν -αρχικά- σε καραντίνα 14 ημερών όλοι οι φυλακισθέντες

Επιπλέον, θα υποβληθούν και σε τεστ για COVID-19 και αμέσως μετά θα μεταφερθούν στα κελιά τους, κατά το πλείστον ανά δύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM