Δίκη Χρυσής Αυγής: Μεγαλύτερες ποινές για το «Διευθυντήριο»

Δίκη Χρυσής Αυγής: Μεγαλύτερες ποινές για το διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης ζητά ο εισαγγελέας Eφετών Στέλιος Κωσταρέλλος.

O κ. Κωσταρέλλος, ο οποίος ήταν και ο αναπληρωτής εισαγγελέας στη δίκη της Χρυσής Αυγής ασκεί έφεση, δηλώνοντας πως θα έπρεπε να επιβληθούν μεγαλύτερες ποινές στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη δήλωση δεν αφορά μόνο τους καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά και όσους ευθύνονται για την απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Αιγύπτιου αλιεργάτη Αμπουσίντ Εμπάρακ.

Πιο αναλυτικά, σημειώνονται τα εξής:

Για το «διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης», δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Χρήστο Παππά, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο, ο εισαγγελικός λειτουργός σημειώνει σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, στην έφεση ότι: «Οι καταδικασθέντες ασκούσαν πλήρη κυριαρχία πάνω σε όλα τα εγκληματικά γεγονότα ( ανθρωποκτονία Φύσσα, επίθεση κατά Αιγυπτίων αλιεργατών κλπ)αφού είχαν συγκροτήσει έναν πλήρη, αυτοματοποιημένο μηχανισμό, με δομή και ιεραρχία, ώστε οι επιδιώξεις της ηγεσίας να διαβιβάζονται και να εκτελούνται αμέσως από κατώτερα όργανα. Οι καταδικασθέντες δε χρειαζόταν να γνωρίζουν τον «εκτελεστή» ούτε να δώσουν ρητά την εντολή αφού τα εκτελεστικά όργανα ήταν «αντικαταστά».

Για την «απόπειρα ανθρωποκτονίας» κατά του Αιγύπτιου αλιεργάτη αναφέρει μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι: «Το δικαστήριο δεν στάθμισε ορθά το βαθμό εγκληματικής διάθεσης των δραστών αφού: α) τα αίτια που τους ώθησαν στην εκτέλεση του εγκλήματος για το οποίο καταδικάστηκαν ήταν ταπεινά, υποταγμένοι απόλυτα στην βούληση των διευθυντών της εγκληματικής οργάνωσης της χρυσής Αυγής, β) προέβησαν στην πράξη χωρίς την παραμικρή αφορμή και γ) ο σκοπός τους ήταν ανθρωποκτόνος στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης. Μάλιστα σημειώνεται ότι η επίθεση είχε προαναγγελθεί δημόσια από τον Ιωάννη Λαγό».

Όχι έφεση για δολοφονία Φύσσα και ΠΑΜΕ

Παράλληλα, ο εισαγγελέας δεν άσκησε έφεση αναφορικά με τους καταδικασθέντες ως συνεργούς στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Ενώ, δεν έκανε αποδεκτό ούτε το αίτημα των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ για μετατροπή της κατηγορίας από «επικίνδυνη σωματική βλάβη» σε «απόπειρα ανθρωποκτονίας».

Αυτό προέκυψε, διότι στις δύο αυτές περιπτώσεις δεν μπορούσε να δικαιολογηθεί η έφεση βάσει των στοιχείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM