Το τέλος της Χρυσής Αυγής - Άφαντος ο Παππάς (vids)

Στη φυλακή βρίσκονται πλέον ο Νίκος Μιχαλολιάκος κα τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής, εκτός του Χρήστου Παππά που ακόμα παραμένει άφαντος.

Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, το υπόλοιπο διευθυντήριο της Χρυσής Αυγής και οι λοιποί καταδικασθέντες, πλην του Χρήστου Παππά και του Γιάννη Λαγού, οδηγήθηκαν χθες (24/10) στη φυλακή.

Ολοκληρώθηκαν οι μεταγωγές από τη ΓΑΔΑ

Η μεταγωγή της ηγετικής ομάδας της εγκληματικής οργάnωσης ξεκίνησε περίπου στις 16:30 από τη ΓΑΔΑ, και οδηγήθηκαν στις φυλακές Δομοκού προκειμένου να εκτίσουν τις ποινές τους, πλην του Αρτέμη Ματθαιόπουλου.

Η μεταγωγή των 27 καταδικασθέντων της Χρυσής Αυγής σε φυλακές της Στερεάς Ελλάδας, ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00 την Παρασκευή.

Το τέλος της εγκληματικής οργάνωσης

Οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ηλίας Παναγιώταρος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, και ο Γιώργος Γερμενής πέρασαν ήδη το πρώτο βράδυ στις φυλακές του Δομοκού.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, δεν θα έχουν καμία επαφή με τους άλλους κρατούμενους, Επιπλέον, ορισμένοι εξ αυτών θα προαυλίζονται ξεχωριστά, εξαιτίας των τεταμένων σχέσεων μεταξύ τους.

Άφαντος ο Χρήστος Παππάς

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς στον οποίο έχει επιβληθεί ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών χωρίς αναστολή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραμένει άφαντος. Ενώ πλέον τα ίχνη του αναζητά και η Interpol, καθώς δόθηκε σήμα για την εξαφάνισή του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα δείχνουν πως ο Χρήστος Παππάς είχε οργανωμένο σχέδιο διαφυγής. Οι Αρχές να αδυνατούν να τον εντοπίσουν καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει απενεργοποιημένα τα κινητά του. Η τελευταία επικοινωνία που είχε ο πρώην βουλευτής της ΧΑ ήταν με τον δικηγόρο του, Περικλή Σταυριανάκη, τη μέρα που ανακοινώθηκε η απόφαση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παππάς με το βούλευμα 440/2015 είχε:

  • περιοριστικούς όρους απαγόρευσης εξόδου από την χώρα
  • αφαίρεση διαβατηρίου
  • εμφάνιση κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα
  • απαγόρευση κίνησης εκτός Αττικής και κίνησης με πλωτά και εναέρια μέσα
  • διανυκτέρευση στο σπίτι του

Μετά από προσφυγή του με νέο βούλευμα 1426/2015, οι περιοριστικοί όροι μεταβλήθηκαν σε παρουσία του μία φορά στο αστυνομικό τμήμα και κατάργηση της διανυκτέρευσης στο σπίτι του.

Πόσο θα μείνουν στις φυλακές οι καταδικασθέντες της ΧΑ

Για τις ποινές που πρόκειται να εκτίσουν οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες μίλησε ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου.

Αναφερόμενος στην ποινή κάθειρξης 13 ετών του Νίκου Μιχαλολιάκου επισήμανε πως ισχύει ένα πολύπλοκο σύστημα επιμέτρησης της ποινής το οποίο σχετίζεται με το αν κάποιος θα εκτίσει ημερομίσθια και αν μετά από κάποιο χρόνο έκτισης της ποινής μπορεί να οδηγηθεί στις αγροτικές φυλακές. Σε αυτήν την περίπτωση η πραγματική έκτιση της ποινής μπορεί να βρεθεί κοντά στα 4,5 με 5 χρόνια.

Επιπλέον, προσμετράται ο χρόνος προφυλάκισης των καταδικασθέντων, γεγονός που παραπέμπει σε ακόμη μικρότερη πραγματική έκτιση ποινής, ανέφερε ο ίδιος.

Ο Σπύρος Δημητρίου αναφέρθηκε επίσης και στους καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής που τους έχουν επιβληθεί μικρότερες ποινές, 6 – 7 ετών. Σύμφωνα με τον ίδιο, αν η πραγματική έκτιση της ποινής θα βρισκόταν περίπου στα 2,5 με τρία χρόνια, και από αυτό αφαιρεθεί ο χρόνος του 18μηνου, τότε γίνεται αντιληπτό πως ο χρόνος που απομένει προκειμένου να εκτίσουν κλειστή ποινή μέσα στη φυλακή, είναι πολύ μικρός.

Εκτίμησε δε ότι για ορισμένους από τους καταδικασθέντες, η ώρα του Εφετείου θα είναι «άνευ αντικειμένου» καθώς θα έχουν ήδη εκτίσει την ποινή τους.

Δείτε παρακάτω όσα είπε ο ποινικολόγος Σπύρος Δημητρίου:

Αυτό είναι το κελί του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ο τηλεοπτικός σταθμός Mega μετέδωσε εικόνες από το κελί του Νίκου Μιχαλολιάκου, όπου διακρίνονται δύο κρεβάτια και ένα παράθυρο με κάγκελα.

Στο κελί αυτό, ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης θα παραμείνει για τουλάχιστον 14 μέρες, μέχρι δηλαδή να ολοκληρωθεί η καραντίνα στην οποία έχει μπει υποχρεωτικά.

Δείτε παρακάτω:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM