Απόφαση για Χρυσή Αυγή: Ισόβια και δέκα χρόνια στον Ρουπακιά-13 χρόνια στο διευθυντήριο της εγκληματικής οργάνωσης

Μόλις ανακοινώθηκαν οι ποινές για τους «7» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής, καθώς και για τους υπόλοιπους καταδικασθέντες.

Η πρόεδρος της Έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε τις ποινές για τα επτά διευθυντικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, στην πολύκροτη δίκη που φτάνει στο τέλος της ύστερα από 5,5 χρόνια.

Σε πρώτη φάση ανακοίνωσε την ποινή για τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, Γιώργο Ρουπακιά. Στον Γιώργο Ρουπακιά το δικαστήριο επέβαλλε την ποινή των ισοβίων και 10 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο συνεργός του Ιωάννης Καζαντζόγλου, ο άνθρωπος ο οποίος φαίνεται ότι ήταν ο συνοδηγός του, καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για συνέργεια στη δολοφονία και σε 6 χρόνια για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Ο Γιώργος Πατέλης καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ (8) ετών για συνέργεια στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και σε εξαετή (6) κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

13 χρόνια σε Μιχαλολιάκο-Κασιδιάρη-Παναγιώταρο-Ματθαιόπουλο

Σε σχέση με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους έξι πρώην βουλευτές (Λαγός, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Ματθαιόπουλος κα) 13 χρονιά κάθειρξη.

Στους πρώην βουλευτές Ηλιόπουλο και Κούζηλο επιβλήθηκε κάθειρξη 7 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Οι Ζησιμόπουλος, Γρέγος, Μπραμπαρούσης, Ζαρούλια και Κουκούτσης καταδικάζονται σε ποινή κάθειρξης 6 ετών.

Διαβάστε περισσότερα στο κυβέρνηση.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM