Δίκη Χρυσής Αυγής: Ανακοινώνονται οι ποινές-Ποιοι θα οδηγηθούν στη φυλακή

Σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου αναμένεται να ανακοινωθούν οι ποινές των καταδικασθέντων στη δίκη της Χρυσής Αυγής και να δούμε ποιοι εξ 'αυτών θα οδηγηθούν στη φυλακή και για πόσο.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, μετά από πέντε συνεδριάσεις, σήμερα στις 12:00 πρόκειται να ανακοινώσει τις τελικές αποφάσεις που πάρθηκαν για τις ποινές που θα επιβληθούν στους 57 καταδικασθέντες της Χρυσής Αυγής για συμμετοχή, ένταξη ή διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για τα υπόλοιπα αδικήματα (όπως τελική ποινή στον Γιώργο Ρουπακιά για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα).

Η διαδικασία μετά την ανακοίνωση των ποινών

Αργότερα και αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία με τη συγχώνευση των ποινών, το δικαστήριο θα φτάσει στο τρίτο και πιο κρίσιμο στάδιο της διαδικασίας, εξετάζοντας εάν οι καταδικασθέντες δικαιούνται ή όχι αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση. Αποφασίζοντας έτσι ποιοι από τους 57 καταδικασθέντες της ΧΑ πρόκειται να μπουν στη φυλακή και για πόσο και φυσικά, ποιοι θα αφεθούν ελεύθερoι.

Θα προηγηθεί η εισήγηση της εισαγγελέως της έδρας Αδαμαντίας Οικονόμου και στην συνέχεια θα τοποθετηθούν και πάλι οι συνήγοροι υπεράσπισης, προκειμένου να προστατέψουν τους πελάτες τους, εξασφαλίζοντας τους μια θέση εκτός της φυλακής (ή έστω τη μικρότερη δυνατή ποινή).

Ύστερα από την απόφαση που πήρε το Δικαστήριο μη αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά στην πλειοψηφία των ενόχων για διεύθυνση, ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, δόθηκε το «πράσινο φως» για την επιβολή των βαρύτερων ποινών στους «7» της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM