Κοροναϊός: 715 νέα κρούσματα - Στους 581 οι νεκροί

Κοροναϊός: Στην καθιερωμένη ενημέρωση ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 715 νέα κρούσματα για τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου.

Η αυξητική τάση στα κρούσματα συνεχίζεται, ενώ υπάρχει ανησυχία για το κατά πόσο θα είναι αποτελεσματικά τα δύο έκτακτα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση.

Παράλληλα, έχει προκύψει έντονος προβληματισμός με τις κλίνες ΜΕΘ, οι οποίες όσο περνούν οι μέρες λιγοστεύουν.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο αριθμός των διασωληνωμένων έχει εβδομάδες να πέσει κάτω από το 80.

Παρά τις εισηγήσεις των ειδικών, είναι πολύ πιθανό να προκύψει τετραψήφιος αριθμός στα ημερήσια κρούσματα.

Παγώνη: «Ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων είναι μεγαλύτερος»

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, εξέφρασε την άποψη πως ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων του κοροναϊού είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των καταγεγραμμένων.

«Εάν εάν θέλαμε να δούμε με ακρίβεια πόσοι νοσούν στην Ελλάδα, θα έπρεπε να κάνουμε τεστ σε όλο τον ελληνικό πληθυσμό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 715 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 93 συνδέονται με γνωστές συρροές και 48 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 31496, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

3883 (12.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 12194 (38.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

95 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 32 (33.7%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 274 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 7 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 581 θανάτους συνολικά στη χώρα. 220 (37.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM