Σάμος: Σε κλίμα οδύνης οι κηδείες της Κλαίρης και του Άρη (vids)

Ο τραγικός απολογισμός από τον σεισμό της Παρασκευής (30/11) στη Σάμο είναι η απώλεια δύο ανήλικων παιδιών, της Κλαίρης και του Άρη. Τα δύο παιδιά, καταπλακώθηκαν από την κατάρρευση τοίχου μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί. Σήμερα (1/11) τελέστηκαν, σε κλίμα οδύνης, οι κηδείες του 15χρονης Κλαίρης και του 17χρονου Άρη.

Σε κλίμα θλίψης τελέστηκαν σήμερα στο Βαθύ της Σάμου οι κηδείες της 15χρονης Κλαίρης και του 17χρονου Άρη που έχασαν τη ζωή τους μαζί όταν καταπλακώθηκαν από την κατάρρευση τοίχου μετά τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ που έπληξε το νησί.

Το «τελευταίο αντίο» στα δύο νέα παιδιά

 

Η εξόδιος ακολουθία της Κλαίρης έγινε στον ιερό ναό Αγίου Χαράλαμπου στις 12 το μεσημέρι. Ενώ τρεις ώρες αργότερα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 17χρονου Άρη στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου. Συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και συμμαθήτριες, αλλά και κάτοικοι της Σάμου «αποχαιρέτησαν» σε κλίμα οδύνης τα δύο παιδιά που χάθηκαν τόσο ξαφνικά και άδικα.

Στα λευκά συμμαθητές και φίλοι 

 

Συμμαθητές και φίλοι έφτασαν στους ιερούς ναούς ντυμένοι στα λευκά και κρατώντας στα χέρια τους λουλούδια, ως φόρο τιμής στα αδικοχαμένα παιδιά. Ενώ τραγικές φιγούρες ήταν οι γονείς τους.

Το «παρών» έδωσε στις κηδείες των παιδιών τόσο η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, όσο και το κλιμάκιο της ΕΜΑΚ που βρήκε τα παιδιά.

Επιπρόσθετα, μεταξύ άλλων στην κηδεία βρέθηκε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, καθώς και άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης του νησιού.

https://twitter.com/alexkouvelis/status/1322841555074506754?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1322841555074506754%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2Fellada%2Fstory%2F240885%2Fsamos-thrinos-loyloydia-kai-leyka-royxa-stis-kideies-tis-klairis-kai-toy-ari

«Καλούσα το γιο μου, δυστυχώς δεν απαντούσε»

Νωρίτερα, ο πατέρας του Άρη, δημοσιογράφος που εργάζεται σε τοπικό μέσο, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το τραγικό αυτό συμβάν. Όπως δήλωσε ο ίδιος, ο γιος του με την Κλαίρη, βρέθηκαν αγκαλιασμένοι στα χαλάσματα.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε ο πατέρας του 17χρονου Άρη

«Ήμουν στο χώρο εργασίας μου, και από εκεί και πέρα άρχισε ένας τιτάνιος αγώνας για την αναζήτηση των παιδιών και για το ρεπορτάζ που έτρεχε ταυτόχρονα. Κάποια στιγμή δυστυχώς μετά από μία, μιάμιση ώρα δεν μπορώ τώρα να υπολογίσω ακριβώς, μάθαμε το τι πραγματικά έχει γίνει», δήλωσε ο πατέρας του Άρη.

«Δεν μπορούσαμε να βρούμε τα παιδιά μας»

Και επισήμανε αμέσως μετά: «Ήμουν σε αναζήτηση με τον άλλο πατέρα, δεν μπορούσαμε να βρούμε τα παιδιά μας, ήξερα ότι ο γιος μου έχει το κινητό μαζί. Καλούσα το γιο μου, δυστυχώς δεν απαντούσε. Ο Άρης βέβαια είναι ένα παιδί το οποίο θα προσπαθούσε να βρει τρόπο έστω με ένα τηλέφωνο να επικοινωνήσει μαζί μου ή να ερχόταν να με βρει στους χώρους όπου κινούμουν εγώ».

«Κάποια στιγμή άρχισα να ανησυχώ»

Και συνέχισε λέγοντας: «Από εκεί και πέρα όταν έκανα τρεις, τέσσερις προσπάθειες να βρω τον Άρη δεν μπόρεσα να τον βρω, κάποια στιγμή άρχισα να ανησυχώ, δηλώσαμε την εξαφάνιση και των δύο παιδιών, και του Άρη και της Κλαίρης στην Αστυνομία, ψάχναμε οι γονείς αλλά κάπου μέσα μου βαθιά εγώ πίστευα ότι κάτι κακό έχει συμβεί στα παιδιά. Μέσω αναζήτησης των κινητών τηλεφώνων, μάθαμε ότι η ακτινοβολία του κινητού του γιου μου ήταν στα 150 μέτρα από ένα συγκεκριμένο σημείο και σε αυτή την ακτίνα αρχίσαμε και ψάχναμε μαζί με τον άλλο πατέρα μέσα στα χαλάσματα».

«Τους βρήκαν αγκαλιασμένους μέσα στα χαλάσματα»

«Εκεί εγώ είχα την αίσθηση ότι βρισκόταν το παιδί, και κάποια στιγμή, ο Γιώργος, ο άλλος πατέρας ανακάλυψε τις δύο τσάντες των παιδιών μαζί, και βρήκα κι εγώ και το κινητό του γιου μου και αμέσως ειδοποιήσαμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η οποία σε ενάμισι λεπτό ήρθε εκεί μαζί με τις δυνάμεις ΕΚΑΜ, οι οποίοι μέσα σε 15 λεπτά ανέσυραν τα δύο παιδιά. Ο γιος μου ήταν πάνω από την Κλαίρη, προσπαθούσε να την προστατεύσει και τους βρήκαν αγκαλιασμένους μέσα στα χαλάσματα», είπε ο πατέρας του 17χρονου.

«Από τον συγκεκριμένο δρόμο περνάνε γύρω στα 400 παιδιά την ημέρα»

Ο πατέρας του Άρη αναφέρθηκε και στο σημείο όπου βρέθηκαν τα παιδιά, από το οποίο, όπως δήλωσε, περνάνε γύρω στα 400 παιδιά την ημέρα.

«Είναι ένα σημείο από το οποίο περνάνε πάρα πολλά παιδιά. Αυτό είπα και στον κύριο πρωθυπουργό ότι θα πρέπει να αναλάβουν. Έχω σηκώσει μια σημαία ώστε να μην υπάρχει κανένα εγκαταλελειμμένο κτίριο με ό,τι προβλήματα αυτό συνεπάγεται είτε από αέρα, είτε από σεισμό ή από φωτιά. Είναι πραγματικά προβληματικά σημεία. Το συγκεκριμένο σημείο, είναι ένας παράδρομος το οποίο χρησιμοποιούν πάρα πολλά παιδιά. Από τον συγκεκριμένο δρόμο και από τους διπλανούς δρόμους περνάνε γύρω στα 400 παιδιά την ημέρα. Αν δεν ήταν ο Άρης με την Κλαίρη μπορεί να ήταν 5 παιδιά, μπορεί να ήταν 10 παιδιά, μπορεί να μην υπήρχε και κανένας, αλλά όταν εμείς εξασφαλίζουμε την ασφάλεια, νομίζω ότι δεν θα έχουμε χαμένες ανθρώπινες ζωές», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM