Γεωργιάδης: Δύσκολο να λειτουργήσει η εστίαση την περίοδο των Χριστουγέννων

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποιεί πως είναι ιδιαίτερα δύσκολο να λειτουργήσει η εστίαση ακόμα και την περίοδο των Χριστουγέννων.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε δύσκολη τη λειτουργία της εστίασης ακόμα και κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Τα νούμερα δεν είναι ακόμα αυτά που θα θέλαμε»

«Τις αποφάσεις τις λαμβάνουμε μετά από εισηγήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων. Φαίνεται ότι δυστυχώς τα νούμερα δεν είναι ακόμα αυτά που θα θέλαμε», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Έχουμε δρόμο για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την οικονομία

Και εξήγησε: «Σαφώς υπάρχουν σημάδια βελτίωσης, τα οποία ελπίζω να συνεχιστούν και τις επόμενες μέρες. Πρώτα από όλα σταμάτησε η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, που ήταν αυτό που μας είχε τρομάξει όλους. Και άρχισε μια μικρή κάμψη, ακόμα όμως έχουμε δρόμο για να φτάσουμε στο σημείο που θα θέλαμε για να μπορέσουμε να ανοίξουμε την οικονομία».

«Η Επιτροπή δεν είχε εισηγηθεί το lockdown νωρίτερα»

Ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε να ληφθούν νωρίτερα τα μέτρα, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως η έκρηξη της πανδημίας ήταν τόσο ξαφνική, «που δεν νομίζω ότι είναι ένα αληθές επιχείρημα». Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε πως η Επιτροπή δεν είχε εισηγηθεί το lockdown νωρίτερα.

Για το άνοιγμα της αγοράς την περίοδο των Χριστουγέννων

«Συμμερίζομαι απόλυτα όλη την αγωνία των ανθρώπων που βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν, και ιδιαίτερα αυτούς που έχουν κάνει μεγάλες αγορές για να ικανοποιήσουν την υψηλή ζήτηση των εορτών. Είναι φυσιολογικό να θέλουν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά εποχικά προϊόντα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορώ να δώσω»

Και συνέχισε λέγοντας: «Ωστόσο, ημερομηνία για το άνοιγμα της αγοράς δεν μπορώ να δώσω, αλλά μπορώ να πω ότι υπάρχει μια μικρή ελπίδα».

«Επιθυμία όλων να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα»

Και αμέσως μετά τόνισε: «Επιθυμία όλων μας είναι να λειτουργήσει η αγορά τα Χριστούγεννα, έστω και με κανόνες. Οι επόμενες 10 μέρες θα είναι πολύ κρίσιμες. Οι φετινές γιορτές δεν θα μοιάζουν με καμία εορταστική περίοδο. Ούτε συνωστισμός μπορεί να υπάρξει ούτε μεγάλα τραπέζια ούτε ρεβεγιόν».

Για το click away

Τις τελευταίες μέρες υπάρχει στο τραπέζι η θεσμοθέτηση του click away, κάτι το οποίο είχε ανακοινώσει ο ίδιος την Κυριακή 22 Νοεμβρίου. Αναφορικά με αυτό λοιπόν, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξήγησε πως πρόκειται για έναν τρόπο ώστε να μειωθεί στο ελάχιστο η ανθρώπινη επαφή, αλλά και ο συνωστισμός στα καταστήματα.

«Θα πρέπει προφανώς οι επιχειρήσεις να έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα»

«Είναι παραγγελία ηλεκτρονική, που σου στέλνει το κατάστημα την ώρα και πας και το παραλαμβάνεις έξω από το κατάστημα. Βέβαια, θα πρέπει προφανώς οι επιχειρήσεις να έχουν ηλεκτρονικό κατάστημα», σημείωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Πολλά καταστήματα μας είχαν εισηγηθεί να το καθιερώσουμε και εν μέσω της καραντίνας, όμως επιλέξαμε να μην το κάνουμε για να αποφύγουμε τον συνωστισμό και να επιταχύνουμε την πτώση των κρουσμάτων. Και από την ένταση του φαινομένου φαίνεται ότι καλώς αποφασίσαμε να μην το κάνουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM