Πανελλήνιες 2021: Παράταση στην υποβολή αιτήσεων

Το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του ενημερώνει πως δίνεται παράταση στην ημερομηνία υποβολής αιτήσεων των υποψηφίων για τις πανελλήνιες εξετάσεις.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Στις 30 Νοεμβρίου έληγε η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις Πανελλήνιες του 2021. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών εξαιτίας της πανδημίας, το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του ενημερώνει πως παρατείνεται η διαδικασία υποβολής μέχρι και τις 3 Δεκεμβρίου 2020.

Η υποβολή της αίτησης δήλωσης των μαθητών θα γίνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) στις σχολικές μονάδες για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2021.

Πανελλήνιες 2021: Πώς υποβάλλεται η αίτηση Οι οδηγίες του υπουργείου Παιδείας

Λόγω των έκτακτων υγειονομικών συνθηκών, η διαδικασία υποβολής αίτησης για τις Πανελλήνιες 2021 θα γίνει ηλεκτρονικά, εξ αποστάσεως και με απλά βήματα, τα οποία έχουν ως εξής:

1) Αρχικά, ο μαθητής θα βρει στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr, στον σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ή στην ιστοσελίδα του λυκείου του, αναρτημένο το υπόδειγμα της Α-Δ, το οποίο κατεβάζει και αποθηκεύει το αρχείο της Αίτησης-Δήλωσης στον υπολογιστή του.

2) Στη συνέχεια το συμπληρώνει (μόνο τα γκρι στοιχεία) με όποιο πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου διαθέτει.

3) Τέλος, το αποστέλλει συμπληρωμένο ηλεκτρονικά (με email) για ηλεκτρονική καταχώριση, μέσα στην προβλεπόμενη προθεσμία (25-30 Νοεμβρίου 2020) στο λύκειο όπου φοιτά.

4) Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής θελήσει εντός του διαστήματος υποβολής της Α-Δ να τροποποιήσει την Α-Δ που υπέβαλε, τότε θα πρέπει να στείλει νέα με την ένδειξη «ΝΕΑ ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ» με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ζητώντας την τροποποίηση της προηγούμενης. Σε επόμενο στάδιο και με νεότερες οδηγίες, ο/η μαθητής/τρια θα ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων και ότι αυτά πράγματι ανταποκρίνονται στις επιθυμίες του, θα υπογράψει και θα παραλάβει ένα αντίγραφο της Α-Δ, το οποίο και θα φυλάξει μέχρι το τέλος των εξετάσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM