Ξεπέρασαν τα όριά τους οι τραυματιοφορείς: Σε απεργία πείνας ο αντιπρόεδρός τους

Σε απεργία πείνας ο αντιπρόεδρος των τραυματιοφορέων «Να παραιτηθούν οι ανίκανοι»

Η κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται και επίσημα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να αποδεικνύονται πια επικίνδυνες. Την ίδια ώρα, ένας άλλος κρίκος της αλυσίδας της τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αφανείς ήρωες, οι τραυματιοφορείς, εκπέμπουν SOS. Ενδεικτικό της βεβαρημένης κατάστασης, η ενέργεια του αντιπροέδρου του Πανελλήνιου Συλλόγου Τραυματιοφορέων και εργαζόμενου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας να προχωρήσει σε απεργία πείνας από το πρωί της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

 Ο Λάμπρος Τσάπαλης, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, δήλωσε πως έλαβε την απόφαση αυτή καθώς ήταν το έσχατο μέσο πίεσης προκειμένου να ικανοποιηθούν πάγια αιτήματα των εργαζομένων στα νοσοκομεία, ιδιαιτέρως στις δύσκολες συνθήκες λόγω κορονοϊού.

Ο κ. Τσάπαλης περιέγραψε τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν τα δεκάδες περιστατικά ασθενών από τον Covid 19 και τις ελλείψεις στο προσωπικό που έχουν δημιουργηθεί λόγω των υγειονομικών που επίσης νοσούν από τον ιό ή έχουν τεθεί σε καραντίνα αλλά και των ειδικών αδειών που έχει λάβει μεγάλος αριθμός αυτών.

«Προχώρησα ως έσχατη αντίδραση στην απεργία πείνας και δεν πρόκειται να κάνω πίσω μέχρι να παραιτηθούν οι ανίκανοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τουλάχιστον 100 συνάδελφοί μου νοσούν από Covid-19, έχουμε ξεπεράσει τα όριά μας και οι αρμόδιοι είναι εξαφανισμένοι», τόνισε.

Τα αιτήματα στην ανακοίνωση

Σε ανακοίνωση που απέστειλε στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, τη ΔΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας ζητά:

  • Την καταβολή δώρου Χριστουγέννων υπό οποιαδήποτε μορφή σε όλους τους εργαζομένους των νοσοκομείων από το κράτος.
  • Να βγουν «με αληθινά λόγια» και να πουν ακριβώς «πώς έχουν τα πράγματα όσον αφορά τα ΒΑΕ».
  • Να διασφαλιστεί η υγεία των συναδέλφων του αλλά και των ασθενών στα νοσοκομεία.
  • Να παραιτηθούν όλοι όσοι απέτυχαν στην προετοιμασία του δεύτερου κύματος πανδημίας ως παραδειγματισμό για τους επόμενους.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM