Κορονοϊός: 693 κρούσματα και 85 νέοι θάνατοι

Κορονοϊός: Πτώση σημείωσαν τα κρούσματα την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 85.

O κορονοϊός συνεχίζει την πορεία του στην Ελλάδα, καθώς στη σημερινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ ανακοινώθηκαν 693 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι άγγιξαν τους 85, γεγονός που υποδηλώνει πως τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

Παράλληλα, οι διασωληνωμένοι βρίσκονται στους 552, καθώς 25 άτομα εξήλθαν από τις ΜΕΘ το Σάββατο (12/12).

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

«Σήμερα ανακοινώνουμε 693 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 10 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 124534, εκ των οποίων το 52.6% άνδρες.

5109 (4.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 35564 (28.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

552 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. 162 (29.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.0%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 730 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 85 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 3625 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1448 (39.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω»

H διαδικασία που θα ακολουθούν οι πολίτες για να εμβολιαστούν

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης ανέφερε πως για τον εμβολιασμό των πολιτών θα χρησιμοποιηθούν ψηφιακά μέσα. H διαδικασία θα περιλαμβάνει τη δήλωση στοιχείων σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, προκειμένου να εμβολιαστούν οι πολίτες.

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός για τον πολίτη. Τώρα τελειώνουμε όλες τις λεπτομέρειες ώστε να πραγματοποιηθεί μία άσκηση, η οποία είναι η πιο δύσκολη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, παγκοσμίως. Πρέπει πολλά συστήματα να διαμορφωθούν και χιλιάδες άνθρωποι να συντονιστούν.

Θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα, έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες, για το emvolio.gov.gr, και την άυλη συνταγογράφηση. Στεκόμαστε κυρίως για το κλείσιμο του ραντεβού στην άυλη συνταγογράφηση. Η πλατφόρμα emvolio.gov.gr θα μοιάζει με τις αντίστοιχες που μπαίνει κανείς για να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες, που θα μπορούν να τα αλλάξουν. Θα διαμορφώσουμε κανάλια εξυπηρέτησης για τους πολίτες που δεν έχουν ψηφιακές δεξιότητες. Αυτά θα τα ανακοινώσουμε στην πορεία. Τηλεφωνικό κέντρο δεν θα υπάρχει με τη μορφή που το ξέρουμε», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM