ΠΟΕΔΗΝ: Να αναγνωριστεί ο θάνατος υγειονομικών από Covid-19 ως εργατικό ατύχημα

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, καλεί την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τους θανάτους των υγειονομικών υπαλλήλων ως εργατικά ατυχήματα

Ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), ζητά από την κυβέρνηση να αναγνωρίσει τους θανάτους των υγειονομικών υπαλλήλων ως εργατικά ατυχήματα.

Ως τελευταίο θύμα του κορονοϊού ανάμεσα στο υγειονομικό προσωπικό θεωρείται μια νοσοκόμα, η οποία κατέληξε ύστερα  από περίπου ένα μήνα σκληρής μάχης με τη νόσο Covid-19. Πρόκειται για νοσοκόμα του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, η οποία υπηρετούσε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Ειδικότερα, ο Μιχάλης Γιαννάκος κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και το σύνολο των κομμάτων της Βουλής να δώσουν τέλος στο κενό νόμου που υπάρχει, προκειμένου να χαρακτηρίζεται ως εργατικό ατύχημα ο θάνατος των υγειονομικών υπαλλήλων από κορονοϊό.

«Θρηνούμε μέχρι στιγμής 11 νεκρούς συναδέλφους»

«Ο θλιβερός κατάλογος νεκρών και διασωληνωμένων συναδέλφων μεγαλώνει. Θρηνούμε μέχρι στιγμής 11 νεκρούς συναδέλφους. Φοβόμαστε ότι θα γίνουν ακόμη περισσότεροι. Όλοι έπεσαν στη πρώτη γραμμή του υγειονομικού πολέμου. Για εμάς είναι αθάνατοι, ήρωες πολέμου και μας οδηγούν», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

«Είμαστε απροστάτευτοι»

«Δεν θα αφήσουμε τη πολιτεία να αφήσει απροστάτευτες τις οικογένειες τους. Άμεσα με κοινή απόφαση κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης να ψηφισθεί διάταξη η οποία θα προβλέπει ότι οι πεσόντες συνάδελφοι χαρακτηρίζονται θύματα πολέμου. Ότι έχασαν τη μάχη για τη ζωή από εργατικό ατύχημα. Όπως τους αξίζει πρόσθεσε.

Και συμπλήρωσε: «Τώρα υπάρχει κενό νόμου και δεν χαρακτηρίζεται εργατικό ατύχημα ο θάνατος των συναδέλφων. Είμαστε απροστάτευτοι. Και ζωντανοί με ελλιπή μέτρα προστασίας και νεκροί σε αυτό το πόλεμο. Μόνο λόγια και χειροκροτήματα».

igionomikos me stoli prostasias

«Έστω τώρα να τους σκεφθεί η πολιτεία»

«Οι εκλιπόντες έχουν οικογένειες. Η Ευαγγελία, η Νικολέτα, η Ελένη, η Μυρσίνη, η Άννα, ο Μιχάλης, ο Ιωάννης, ο Νικόλαος, η Σοφία ο Γιώργος, η Ευθυμία όλοι νέοι άνθρωποι, μαχητές της πρώτης γραμμής έχουν παιδιά, συζύγους, εγγόνια, γονείς. Έστω τώρα να τους σκεφθεί η πολιτεία. Δεν ακούσαμε ούτε συλλυπητήρια έως σήμερα».

Διαβάστε όλα όσα δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων), Μιχάλης Γιαννάκος στο health4u.grΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM