Εμβόλιο AstraZeneca: Είναι τελικά αποτελεσματικό;

Δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου κάνουν λόγο για μειωμένη αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca – Τι απαντά η εταιρεία

Για αποτελεσματικότητα 8 με 10% σε άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών κάνουν λόγο δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφορικά με το εμβόλιο της φαρμακοβιομηχανίας AstraZeneca.

Τα δημοσιεύματα αυτά, μάλιστα, προκάλεσαν σωρεία αντιδράσεων, με τις Βρυξέλλες να προειδοποιούν για διακοπή της εισροής εμβολίων από τη συγκεκριμένη φαρμακευτική εταιρεία στις χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι γερμανικές «Handelsblatt» και «Bild», Επικαλούμενες πηγές στο Βερολίνο, αναφέρουν ότι Βρετανοί ειδικοί ανακάλυψαν πως το εμβόλιο της AstraZeneca είναι αποτελεσματικό μόνο σε ποσοστό 8% στα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών.

Τι απαντά η εταιρεία

Από την πλευρά της, η εταιρεία AstraZeneca εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση, με την οποία διέψευσε τα δημοσιεύματα αυτά, προειδοποιώντας πως θα μειώσει τις παραδόσεις εμβολίων μέχρι τα τέλη Μαρτίου από 80 εκατομμύρια σε 31 εκατομμύρια.

Ειδικότερα, σημείωσε πως δεν υπάρχει προγραμματισμένη καθυστέρηση στην έναρξη αποστολής των δόσεων, είπε όμως πως οι αρχικοί όγκοι παραδόσεων θα είναι «μικρότεροι από αυτούς που αναμενόταν, λόγω μειωμένων αποδόσεων σε εργοστάσιο εντός της εφοδιαστικής αλυσίδας για την Ε.Ε.».

«Θα δώσουμε δεκάδες εκατομμύρια δόσεις τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στην Ε.Ε., καθώς συνεχίζουμε να αυξάνουμε την παραγωγή», ανέφερε σε δήλωσή της η AstraZeneca.

Διαβάστε περισσότερα στο kyvernisi.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM