Forbes για Τραμπ: Διοχέτευσε χιλιάδες δολάρια από δωρεές στις επιχειρήσεις του

Τι αποκαλύπτει ρεπορτάζ του Forbes - Πως ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντοναλντ Τραμπ διοχέτευσε χιλιάδες δολάρια στις επιχειρήσεις του

Την αποκάλυψη πως ο Ντόναλντ Τραμπ μετέφερε χιλιάδες δολάρια δωρητών στις ιδιωτικές του επιχειρήσεις, μετά την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020, φέρνει στο φως το περιοδικό Forbes.

Η εκστρατεία επανεκλογής του πρώην προέδρου των ΗΠΑ μετέφερε περί τα 2,8 εκατομμύρια δολάρια από δωρητές στον Οργανισμό Τραμπ κατά τη διάρκεια της θητείας του, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 81.000 δολαρίων από τότε που ο κ. Τραμπ έχασε τις εκλογές, σύμφωνα με στοιχεία του Forbes, βασισμένα σε εκθέσεις χρηματοδότησης της εκστρατείας που υποβλήθηκαν στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή.

4,3 εκατομμύρια δολάρια μεταφέρθηκαν στις επιχειρήσεις του

Μία από τις ομάδες συλλογικής συγκέντρωσης κεφαλαίων που συνεργάστηκε με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα μετέφερε επίσης 4,3 εκατομμύρια δολάρια από δωρητές στις επιχειρήσεις του πρώην προέδρου κατά τη διάρκεια της θητείας του, συμπεριλαμβανομένων 331.000 δολαρίων μετά την Ημέρα των Εκλογών.

Μια εβδομάδα αφότου τα μέσα ενημέρωσης δημοσιοποίησαν τα αποτελέσματα των εκλογών και τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, μια κοινή επιτροπή συγκέντρωσης κεφαλαίων πλήρωσε στα ξενοδοχεία του Τραμπ σχεδόν 300.000 δολάρια για ενοικιάσεις δωματίων, χώρου και για τροφοδοσία.

Σχεδόν ένα μήνα μετά την Ημέρα των Εκλογών, η εκστρατεία πλήρωσε 38.000 δολάρια στην Trump Tower Commercial LLC, την επιχείρηση υπό την οποία ο πρώην πρόεδρος κατέχει μερίδιο στον ομώνυμο πύργο του στη Νέα Υόρκη.

Οι αρχειοθετήσεις αντικατοπτρίζουν τις ανησυχίες μεταξύ των νομοθετών και των ομάδων επιτηρητών σχετικά με την «αυτοεξυπηρέτηση και τον εμπλουτισμό» του πρώην προέδρου, ενώ ήταν στην εξουσία, ο οποίος στηριζόταν στα δημόσια κεφάλαια και την εκστρατεία του για να διογκώσει τις δικές του επιχειρήσεις.

Ο Τραμπ έκανε περισσότερες από 500 επισκέψεις στα ακίνητά του ενώ ήταν στο προεδρικό γραφείο, ενώ 346 εκτελεστικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν 993 επισκέψεις στα ακίνητά του ενώ ήταν στο γραφείο του, και τουλάχιστον 143 μέλη του Κογκρέσου πραγματοποίησαν 361 επισκέψεις σε ακίνητα που κατέχει, σύμφωνα με τη ΜΚΟ Citizens for Ethics and Responsibility, που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: