Ομπάμα για Τραμπ: Γαμ...ος παράφρονας» και «διεφθαρμένος μαλ…ας»

Ομπάμα Τραμπ
Πηγή: ft.com

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το βιβλίο «Βattle for the Soul: Inside the Democrats’ Campaigns to Defeat Donald Trump» του Έντουαρντ-Άιζακ Ντόβερε, συντάκτη του «The Atlantic».

Στο αποκαλυπτικό βιβλίο αναφέρεται πως ο Μπαράκ Ομπάμα αποκάλεσε τον Ντόναλντ Τραμπ «τρελό», «ρατσιστή, σεξιστικό γουρούνι», «γαμ…ο παράφρονα» και «διεφθαρμένο μαλ…α» μεταδίδει ο «Guardian».

«Είναι τρελός»

Στο βιβλίο του ο Ντόβερε αναφέρει πως ο Ομπάμα αρχικά προτιμούσε τον Τραμπ στην προεδρία από τον Τεντ Κρουζ, καθώς ο πρώτος δεν έφτανε ούτε κατά διάνοια την ευφυΐα του σκληροπυρηνικού γερουσιαστή του Τέξας. Όμως, από το 2017, οπότε και άρχισε να διαφαίνεται το προβάδισμα του Τραμπ, ο Ομπάμα αντέδρασε, όπως πολλοί στις ΗΠΑ και τον κόσμο.

«Είναι τρελός. Οι μεγάλοι δωρητές ψάχνουν να αποσπάσουν μια αντίδρασή του σε αντάλλαγμα για τις μεγάλες επιταγές που γράφουν στον όμιλό του» είχε πει ο Ομπάμα, σύμφωνα με τον Ντόβερε.

Σε απόσπασμα του βιβλίου του αναφέρεται πως ο Ομπάμα έλεγε: «Πιο συχνά: "δεν πίστευα πως θα ήταν τόσο άσχημα". Κάποιες φορές: "Δεν πίστευα πως θα είχαμε για Πρόεδρο έναν ρατσιστή, ένα σεξιστικό γουρούνι"».

Σύμφωνα με τον «Guardian», o πρώην Πρόεδρος χαρακτήρισε «διεφθαρμένο μαλ…α» τον Τραμπ, όταν πληροφορήθηκε πως εκείνος μιλούσε με ξένους ηγέτες
–συμπεριλαμβανομένου και του Βλαντίμιρ Πούτιν εν μέσω έρευνας για την εμπλοκή της Μόσχας στις αμερικανικές εκλογές– χωρίς συμβούλους κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας.