Facebook και Google θετικές στον Ελάχιστο Εταιρικό Φόρο

Θετικές αντιδράσεις για τη φορολόγηση των πολυεθνικών
EUROKINISSI

Άμεσα ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις στην ιστορική απόφαση των G7 για τη θέσπιση ενός Ελαχίστου Εταιρικού Φόρου στις μεγάλες πολυεθνικές επιχειρήσεις, ύψους 15%. 

Ας δούμε, μέσα από τις δηλώσεις ισχυρών και ηγετικών προσωπικοτήτων του Facebook και της Google, το κλίμα και το ύφος των αντιδράσεων. 

«Στηρίζουμε σθεναρά το έργο που συντελείται για την επικαιροποίηση των διεθνών φορολογικών κανόνων. Ελπίζουμε οι χώρες να συνεχίσουν να συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι μια ισορροπημένη και ανθεκτική συμφωνία θα οριστικοποιηθεί σύντομα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του που εστάλη με email ο εκπρόσωπος της Google Χοσέ Καστανέντα.

Σε ανάλογο ύφος κινήθηκε και το Facebook. «Το Facebook έχει ζητήσει εδώ και καιρό την μεταρρύθμιση των παγκόσμιων φορολογικών κανόνων και χαιρετίζουμε τη σημαντική πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Σύνοδο Κορυφής της Ομάδα των 7. Η σημερινή συμφωνία είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα προς την ασφάλεια για τις επιχειρήσεις και την ενίσχυση της δημόσιας εμπιστοσύνης στο παγκόσμιο φορολογικό σύστημα. Θέλουμε να επιτύχει η διαδικασία για την διεθνή φορολογική μεταρρύθμιση και αναγνωρίζουμε ότι αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το Facebook θα πληρώνει περισσότερους φόρους και σε διαφορετικά μέρη», έγραψε ο Νικ Κλεγκ, επικεφαλής του τμήματος διεθνών υποθέσεων της εταιρείας, στο Twitter.