Πιο κοντά στο σκληρό lockdown μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου

Με το βλέμμα στο σκληρό lockdown ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τελικά εισηγήθηκε ακόμη πιο σκληρό lockdown, τουλάχιστον όσον αφορά την Αττική.

Μένει βέβαια να επικυρωθεί η λήψη των όποιων μέτρων από τη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, η οποία πρόκειται να γίνει σήμερα το απόγευμα (9/2).

Μάλιστα, οι ανακοινώσεις πρόκειται να γίνουν εντός της σημερινής ημέρας, με το πιθανότερο σενάριο τα μέτρα να έχουν ισχύ από το πρωί της Πέμπτης (11/2).

Όσα είπε ο υπ. Υγείας μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης

Μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας προχώρησε σε σύντομες δηλώσεις, όπου ουσιαστικά προανήγγειλε –ανεπίσημα– το νέο, ακόμη πιο αυστηρό, lockdown και κατ' επέκταση την ανακοίνωση των μέτρων εντός της σημερινής ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε χαρακτηριστικά πως στην έκτακτη σύσκεψη που έγινε υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη εκτίμηση των επιδημιολογικών δεδομένων της πανδημίας στη χώρα και τόνισε πως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των επιστημόνων προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τη λήψη των όποιων νέων έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Υγείας, ο οποίος επιβεβαίωσε την έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για αργότερα σήμερα, ο ίδιος πρόκειται να εισηγηθεί για τα μέτρα αυτά και, εφόσον παρθούν οι σχετικές αποφάσεις, θα ακολουθήσει η έκτακτη ανακοίνωσή τους στον ελληνικό λαό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM