Lockdown Αττική: Στις 12.00 η εξειδίκευση για τα νέα μέτρα

Από αύριο σε αυστηρό lockdown η Αττική - Στις 12.00 αναμένονται περαιτέρω πληροφορίες για τα περιοριστικά μέτρα

Από αύριο το πρωί η Αττική τίθεται σε σκληρό lockdown τύπου Μαρτίου, μετά τις χθεσινές επίσημες ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες επιστρέφουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης, ενώ κλείνουν λιανεμπόριο, κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής. Τα νέα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου. Τέλος, να σημειωθεί πως σήμερα στις 12.00 αναμένεται η εξειδίκευση των μέτρων.

Ειδικότερα, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 21.00 τις καθημερινές και στις 18.00 τα Σαββατοκύριακα σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική. Τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν έως τις 20.00 τις καθημερινές και έως τις 17.00 τα Σαββατοκύριακα.

Παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία και βενζινάδικα, μίνι μάρκετ, φούρνοι, μανάβικα, κρεοπωλεία, συνεργεία αυτοκινήτων, περίπτερα, καταστήματα επισκευής κινητών και pet shop. Ανοιχτές θα είναι οι λαϊκές αγορές με το 50% της δυναμικότητάς τους.

Η θέση του Αθανάσιου Εξαδάκτυλου

Σήμερα o πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, τοποθετήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega, όπου και μίλησε για τα νέα μέτρα. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Για να έχουμε αποτελέσματα σε όλους τους τομείς, μικρότερη χρονική διάρκεια και να μπορέσουμε να εκμεταλλευτούμε τα δύο πλεονεκτήματα που έχουμε μπροστά μας, δηλαδή τον καιρό, που θα βελτιωθεί, και τον Μάρτιο, που υπάρχει η προοπτική παραλαβής πολλών εμβολίων, έτσι ώστε να εμβολιαστεί ένα ικανοποιητικό μέρος του πληθυσμού».

«Εάν αναγκαζόμασταν να πάμε στο lockdown μετά από λίγο καιρό, θα είχαμε πάλι μια βασανιστική διαδικασία με πολύ αργό αποτέλεσμα, όπως είχαμε το φθινόπωρο», πρόσθεσε.

Στις 12.00 οι νέες ανακοινώσεις

Τα μέτρα θα εξειδικευτούν από τους συναρμόδιους υπουργούς σε συνέντευξη Τύπου σήμερα στις 12.00. Εκτός από τον Νίκο Χαρδαλιά, σε ανακοινώσεις θα προβούν και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημόσιου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, καθώς και ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM