Πολιτική Προστασία: Σύσκεψη για την αποκατάσταση προβλημάτων ηλεκτροδότησης

Συνεχίζεται η σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία με σκοπό την αποκατάσταση των προβλημάτων - Χωρίς ρεύμα 14 χωριά στην Εύβοια

Σε εξέλιξη είναι η τεχνική σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία που είχε προγραμματιστεί από χθες το βράδυ, μετά την εμπλοκή του Στρατού και της Π.Π., με εντολή της κυβέρνησης, στο θέμα της αποκατάστασης των ζημιών στην ηλεκτροδότηση και τη συνδρομή στον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε αυτό να γίνει το συντομότερο.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η σύσκεψη άρχισε στις 07.45, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά. Σκοπός της σύσκεψης είναι η αποτίμηση της πορείας αποκατάστασης των προβλημάτων σε ηλεκτροδότηση και υδροδότηση που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Αττική καθώς και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων έως την πλήρη εξομάλυνση της κατάστασης.

Εκχιονιστικά καθαρίζουν τους δρόμους στο Κορωπί – Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση

Στον τηλεοπτικό σταθμό του Mega μίλησαν οι Νίκος Γιαννάκος, αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών στο Κορωπί, και Θοδωρής Γρίβας, αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, περιγράφοντας την κατάσταση στην περιοχή, η οποία είναι μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση στην Αττική, όπως δήλωσαν.

«Έριξε γύρω στους 30 πόντους χιόνι. Είμαστε από τις μεγαλύτερες περιοχές της Αττικής. Το στοίχημά μας ήταν να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι. Είμαστε από τα ξημερώματα της Τρίτης στους δρόμους με επτά μηχανήματα και αυτοκίνητα που δουλεύουν συνεχώς», είπε ο κ. Γιαννάκος.

«Η Λαυρίου είναι ανοιχτή πλήρως. Και η Βάρης - Κορωπίου και ο δρόμος προς το αεροδρόμιο. Στην περιοχή είναι 30.000 κάτοικοι», είπε από την πλευρά του ο κ. Γρίβας. Να σημειωθεί πως στην περιοχή οι κάτοικοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα με την υδροδότηση, αλλά με την ηλεκτροδότηση, καθώς κάποια σπίτια παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα χωρίς ρεύμα.

Προβλήματα και στην Εύβοια

Για τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση στη χώρα μίλησε ο πρόεδρος Ένωσης Τεχνικών της ΔΕΗ, Κωνσταντίνος Μανιάτης, στο Mega, όπου αρχικά δήλωσε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Εύβοια έχει αποκατασταθεί και αυτή τη στιγμή έχουν μείνει 14 χωριά χωρίς ρεύμα, τονίζοντας πως μέχρι το μεσημέρι θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση.

Αναφορικά με την Αττική, ο κ. Μανιάτης δήλωσε πως «γίνεται υπερπροσπάθεια, μαζί με τη βοήθεια του στρατού που ανοίγει τον δρόμο, για να αποκατασταθούν τα προβλήματα».

Τέλος, ερωτηθείς για τα προβλήματα που σημειώθηκαν στην ηλεκτροδότηση λόγω της κακοκαιρίας και κατά πόσο είναι φυσιολογική μια τέτοια κατάσταση εν έτει 2021, ο ίδιος δήλωσε πως «οι κρατικές δομές έχουν απαξιωθεί και δεν υπάρχει και η συνεργασία όλων αυτών των δομών. Το μεγάλο πρόβλημα είναι τα δέντρα που πέφτουν πάνω στα καλώδια. Ο ΔΕΔΔΗΕ δεν έχει προσλήψεις, δεν έχει προσωπικό. Αν υπάρχει κόσμος, μπορούν να γίνουν μελέτες, να υπάρχουν τεχνίτες και να μη φτάνουμε στο σημείο που έχουμε φτάσει τώρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM