Καστελλόριζο: Ο πρώτος Covid-free προορισμός της χώρας – Εμβολιάστηκαν όλοι οι κάτοικοι

Το Καστελλόριζο είναι το πρώτο Covid-free ελληνικό νησί, καθώς εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού –και με τις δύο δόσεις– όλοι οι κάτοικοι 

Το ακριτικό νησί της χώρας μας φιγουράρει παντού και πάλι, αυτή τη φορά όμως όχι εξαιτίας των τουρκικών Navtex, αλλά γιατί οι περίπου 500 εμβολιασμένοι κάτοικοι ενάντια στη νόσο Covid-19 το καθιστούν κορυφαίο «Covid-free προορισμό» για το 2021.

Με τη δεύτερη δόση έχει εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού στο Καστελλόριζο, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Από τις έξι» ο αντιδήμαρχος Μεγίστης, Στράτος Αμύγδαλος.

«Έχει αλλάξει η ψυχολογία μας», συμπλήρωσε ο ίδιος, εξηγώντας πως «επειδή είμαστε και απομακρυσμένη περιοχή, είχαμε τα θέματά μας και έπρεπε να είμαστε σε μια συνεχόμενη επιφυλακή».

«Όλοι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου είναι εμβολιασμένοι κατά του Covid-19»

Στην ιστοσελίδα kastellorizo.com αναφέρεται επίσης το εξής: «Για τους κατοίκους του νησιού, ο Φλεβάρης ήταν ιστορικός μήνας, διότι την περασμένη Κυριακή, 21 του μηνός, ήταν από τις πρώτες περιοχές της Ελλάδας όπου χορηγήθηκε η δεύτερη δόση του εμβολίου Pfizer. Γεγονός που σημαίνει πως όλοι οι κάτοικοι του Καστελλόριζου είναι εμβολιασμένοι κατά του Covid-19».

«Corriere della Sera»: «Ελλάδα, το Καστελλόριζο είναι Covid-free»

Μάλιστα, η δεδομένη κατάσταση του νησιού δημιούργησε ήδη την πρώτη θετική μνεία, με την ιταλική «Corriere della Sera», σε άρθρο της με τίτλο «Ελλάδα, το Καστελλόριζο είναι Covid-free», να συμβάλλει στην προώθηση του νησιού.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα αναφέρει πως το Καστελλόριζο είναι το μέρος όπου γυρίστηκε η δημοφιλής ταινία «Mediterraneo».

Επιπλέον, η εφημερίδα του Μιλάνου κάνει αναφορά στη στρατηγική εμβολιασμού της χώρας μας, τονίζοντας πως «η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης είναι να προστατέψει τις μικρές και απομακρυσμένες περιοχές και να δώσει νέα ώθηση στον τουρισμό, εν όψει του καλοκαιριού».

απόσπασμα από άρθρο της εφημερίδας Corriere della Sera

Εν συνεχεία, στο άρθρο επισημαίνεται πως «εν όψει της ανάκαμψης του τουρισμού, το να προσφέρει κανείς περιοχές "Covid-free" αποτελεί μια εξαιρετική προστιθέμενη αξία, η οποία φέρνει πλούτο και παραγωγική ώθηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM