Στον Άρειο Πάγο τώρα ο συνήγορος του σκηνοθέτη, Αλέξης Κούγιας

Στον Άρειο Πάγο ο Αλέξης Κούγιας

Τρεις αναφορές σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του προφυλακισμένου ηθοποιού - σκηνοθέτη καταθέτει αυτή την ώρα στον Άρειο Πάγο ο συνήγορός του, Αλέξης Κούγιας

Του Γιώργου Σόμπολου

Ο δικηγόρος του σκηνοθέτη θεωρεί πως υπήρξαν σοβαρές παρατυπίες στη διαδικασία που ακολουθήθηκε και κανείς από τους εμπλεκόμενους δικαστικούς δεν έδωσε σημασία στα στοιχεία που προσκομίστηκαν και τα οποία, κατά τον κ. Κούγια, αποδεικνύουν την αθωότητα του πελάτη του.

Προσερχόμενος στον Άρειο Πάγο, ο κ. Κούγιας δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση, ενώ κρατούσε τις αναφορές, τις οποίες παραδίδει αυτή την ώρα στο αρμόδιο τμήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρώτη αναφορά σχετίζεται με τους δύο εισαγγελείς που διενήργησαν την προκαταρκτική εξέταση των καταγγελιών των δύο φερόμενων ως βιασθέντων από τον προφυλακισμένο ηθοποιό - σκηνοθέτη, επειδή άσκησαν δίωξη στον Δ. Λιγνάδη χωρίς προηγουμένως να τον καλέσουν σε εξηγήσεις.

Η δεύτερη αναφορά επικεντρώνεται στην ανακρίτρια, η οποία, κατά τον κ. Κούγια, προφυλάκισε τον εντολέα του με μία μόνο, «αμφιβόλου αξιοπιστίας», μαρτυρία, «καταστρέφοντάς τον για ολόκληρη τη ζωή του».

Η τρίτη και τελευταία αναφορά γίνεται κατά του προέδρου και των μελών του δικαστικού συμβουλίου οι οποίοι εξέδωσαν το βούλευμα που απέρριψε την ένσταση ακυρότητας της ασκηθείσας ποινικής δίωξης και του εντάλματος σύλληψης κατά του Δημήτρη Λιγνάδη. Υπενθυμίζεται ότι ο ηθοποιός - σκηνοθέτης βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, όπου και θα παραμείνει για τους επόμενους 18 μήνες, εκτός και εάν υπάρξει δικαστική απόφαση για την προσωρινή αποφυλάκισή του.

[video width="640" height="368" mp4="/wp-content/uploads/2021/03/video-1614758617.mp4"][/video]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM