Βουλή: Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με φόντο την αστυνομική βία

Τσίπρας: «Σας κατηγορώ - Έχουμε και τώρα τάγματα εφόδου της Αστυνομίας να κακοποιούν νέους επειδή βγήκαν βόλτα σε πλατεία της γειτονιάς»

Μητσοτάκης: «Μετατρέπετε την κούραση του κόσμου σε πλατείες νεο-αγανακτισμένων, επιστροφή στην Ελλάδα του 1950»

Μετά τη Νέα Σμύρνη και τον δημόσιο διάλογο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, η ένταση μεταφέρθηκε σήμερα και στη Βουλή, κατά τη συζήτηση της ερώτησης του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα φαινόμενα της αστυνομικής βίας.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Η συζήτηση ξεκίνησε με την πρωτολογία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος και υπέβαλε την ερώτηση στον πρωθυπουργό, τονίζοντας σε υψηλούς τόνους πως «δεν υπάρχει ασφάλεια χωρίς ελευθερία και ελευθερία χωρίς ασφάλεια».

Τσίπρας: «Σας κατηγορώ, κύριε Μητσοτάκη»

«Εκφράζω τη συμπαράστασή μου σε όλους τους πολίτες που κακοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες από φαινόμενα αστυνομικής βίας καθώς και στον αστυνομικό που κακοποιήθηκε από επιθέσεις χούλιγκαν.

http://

Σας κατηγορώ, γιατί κυρίως δεν κατανοήσατε πως απέναντί σας είναι ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, οργισμένη όχι μόνο από τα μέτρα εγκλεισμού, αλλά και από τη δική σας υποκρισία που γεννά το αίσθημα της αδικίας και της αγανάκτησης στους πολίτες. Και, αντί να κατανοήσετε πως εσείς δημιουργείτε την οργή, καταφεύγετε στην καταστολή.

Έχουμε και τώρα τάγματα εφόδου της Αστυνομίας να κακοποιούν νέους επειδή βγήκαν βόλτα σε πλατεία της γειτονιάς.

Γιατί υπάρχει αυτή η οργή, αναρωτηθήκατε; Γιατί, ενώ έχετε αποτύχει παταγωδώς, δεν είπατε μία συγγνώμη. Την ώρα που κυνηγάτε τους πολίτες, εσείς δείχνετε την αλαζονεία της εξουσίας ότι έχετε τη δυνατότητα να κάνετε βόλτα στην Πάρνηθα και να γλεντάτε στην Ικαρία.

Κάθε φορά που αποφασίζετε νέα μέτρα φορτώνετε την ευθύνη στους ταλαιπωρημένους πολίτες. Και δεν είναι η οργή των μπαχαλάκηδων, είναι η οργή των νοικοκυραίων, αυτή την οργή να φοβάστε. Την οργή μιας μεσοαστικής γειτονιάς που τη μετατρέψατε σε εμπόλεμη ζώνη».

Μητσοτάκης: «Εκφράζετε μια μειοψηφία που επενδύει στον διχασμό»

«Το τέλος του ιού, με τη βοήθεια της επιστήμης είναι ένα, η μάσκα και οι κοινωνικές αποστάσεις. Όταν μιλάτε για χιλιάδες νεκρούς, είμαστε στην τέταρτη καλύτερη απόδοση όσον αφορά τις απώλειες από τον ιό, αν ήμασταν στον μέσο ευρωπαϊκό όρο, θα είχαμε χάσει ακόμα τον πληθυσμό μιας κωμόπολης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, απαντώντας κατά την πρωτολογία του στον Αλέξη Τσίπρα.

«Για το αστυνομικό κράτος που λέτε, επιτίθεστε στην κοινωνία, τους ακυρώνετε. Τι θα κερδίσετε, λέτε ψέματα και είναι προσβολή γι' αυτούς που προσπαθούν, τους υγειονομικούς, και όχι μόνο. Είναι νίκη της Ελλάδας, εκφράζετε μια μειοψηφία που επενδύει στον διχασμό» υπογράμμισε.

Τσίπρας σε δευτερολογία: «Τα καθεστώτα πέφτουν συνήθως με πάταγο. Η Δημοκρατία θα σας ρίξει»

«Η πιο αμήχανη και πιο ασυνάρτητη ομιλία που έχετε κάνει σε αυτό το βήμα. Έξω από το θέμα για να πείτε για άλλη μία φορά τι θαυμάσια είναι η κυβέρνησή σας και τι υπέροχα που τα έχετε καταφέρει στην πανδημία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του.

Μητσοτάκης στη δευτερολογία: «Είστε κατώτερος και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης»

«Η συγκυβέρνηση με τον κ. Καμμένο δείχνει το πολιτικό σας έρμα, δεν ακούστηκε ποτέ κανένα υπονοούμενο πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σχέση με την τρομοκρατία. Η διευκόλυνση που δώσατε τον Μάρτιο του 2015 σε τρομοκράτες, όμως, δεν ξεχνιέται.

Ο νόμος τηρείται και θα τηρείται και το κράτος θα κάνει τα πάντα να κρατηθεί ο Κουφοντίνας ζωντανός, να βγείτε να το στηρίξετε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM