Στα χέρια των αρχών γνωστός σχεδιαστής, φωτογράφος και πιλότος για διακίνηση κοκαΐνης

Τρεις συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης – Δύο επώνυμα όνοματα ανάμεσα τους

Καλαματιανοί αστυνομικοί έμαθαν για τις ύποπτες δοσοληψίες ενός γνωστού σχεδιαστή μόδας, ενός φωτογράφου και ενός φίλου τους, πιλότου, οι οποίοι φέρονται από τις αρχές να διακινούσαν κοκαΐνη.

Του Γιώργου Σόμπολου

Τα νέα της διακίνησης του ναρκωτικού των «επωνύμων» έφτασαν μέχρι την Μεσσηνία, με τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών, επί τρεις και πλέον μήνες να παρακολουθούν τους τρεις άνδρες.

Η κοκαΐνη διακινείτο από 70 έως 100 ευρώ την δόση, δηλαδή το ένα γραμμάριο, με τον φωτογράφο να εμφανίζεται, από τις αρχές, ως ο εγκέφαλος της σπείρας.

Οι έρευνες των αστυνομικών είχαν ως αποτέλεσμα να γίνουν έφοδοι στα σπίτια των κατηγορούμενων, σε Μαρούσι, Ανθούσα και Δροσιά, όπου έπειτα από έρευνες εντόπισαν και κατέσχεσαν: 102,4 γραμμάρια κοκαΐνης, 1,5 γραμμάριο χασίς, 2 ζυγαριές ακριβείας, 2.715 ευρώ και κινητά τηλέφωνα.

Οδηγούμενα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο πιλότος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ο φωτογράφος κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ για τον σχεδιαστή αναμένεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, έπειτα από την διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα.

Η υπόθεση πάντως, εμφανίζει ενδιαφέρον ως προς τον τρόπο που γινόταν η διακίνηση αλλά και το πως αποκαλούσαν τις ναρκωτικές ουσίες οι ενδιαφερόμενοι, μιας και που η σπείρα χρησιμοποιούσε διάφορους κωδικούς για να μην γίνει αντιληπτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM