Θεσσαλονίκη: Βίασε τρεις γυναίκες προσποιούμενος τον αστυνομικό

Θύματα βιασμού έπεσαν τρεις γυναίκες στη Θεσσαλονίκη από έναν 38χρονο που προσποιούνταν τον αστυνομικό πραγματοποιώντας «ελέγχους»

Ένας 38χρονος στη Θεσσαλονίκη προσποιούνταν τον αστυνομικό και σταματούσε γυναίκες για να τους κάνει «ελέγχους». Σύμφωνα με πληροφορίες, έπειθε τα θύματά του να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο και τα μετέφερε σε περιοχές όπου θα μπορούσε να δράσει ανενόχλητος. Ο δράστης, όπως φαίνεται, μέσα σε πέντε μέρες φέρεται να επιτέθηκε και να βίασε τρεις γυναίκες.

Ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων Θεσσαλονίκης, ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους, προχώρησε στη σύλληψη του 38χρονου στις Συκιές μετά τη διερεύνηση των καταγγελιών για βιασμό γυναικών και ληστείες σε βάρος τους.

Πρόκειται για 38χρονο για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό, αντιποίηση Αρχής, ληστεία και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με καταγγελίες και στο πλαίσιο των ερευνών, προέκυψε ότι ο δράστης κατά το χρονικό διάστημα 15 - 20 Μαρτίου 2021 προσέγγισε τρεις γυναίκες, τις δύο στη Γιαννιτσών και τη μία στις Συκιές, όπου και συνελήφθη. Προσποιούμενος τον αστυνομικό, και αφού τις έπεισε να επιβιβαστούν στο όχημά του με την πρόφαση διενέργειας ελέγχου, τις οδήγησε σε σημεία όπου μπορούσε να δράσει ανενόχλητος, οπότε και προχώρησε, κατά περίπτωση, στις προαναφερόμενες πράξεις.

Είχε κατηγορηθεί για ανθρωποκτονία το 2010

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο 38χρονος άνδρας συνελήφθη, καθώς το 2010 είχε απασχολήσει τις Αρχές κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για την οποία είχε εκτίσει ποινή κάθειρξης μέχρι την υπό όρους αποφυλάκισή του τον Φεβρουάριο του 2021.

Στην κατοχή του δράστη αλλά και σε έρευνα της οικίας του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που τον συνδέουν με τις υποθέσεις.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Πηγή: kedenews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM