Νέα μέτρα: Ανοίγει το λιανεμπόριο - Μόνο το Σαββατοκύριακο οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Τι ανακοίνωσαν Κικίλιας - Χαρδαλιάς 

Για την πορεία της πανδημίας, τα κρούσματα και τα μέτρα που εξετάστηκαν ενημέρωσαν πριν από λίγο από το υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου με ραντεβού και SMS στο 13032 και την πιλοτική απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων για άσκηση με αυτοκίνητο μόνο για τα Σαββατοκύριακα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, θα τεθεί σε εφαρμογή και η μέθοδος τόσο του click away όσο και του click in shop, καθώς –σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά– θα ισχύει ο περιορισμός του ενός πελάτη ανά 25 τ.μ. και με μέγιστο αριθμό τους 20 πελάτες, πράγμα που σημαίνει ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να κλείνουν ραντεβού με το κατάστημα προκειμένου να ψωνίσουν είτε εντός είτε εκτός αυτού.

Σε ό,τι αφορά τις μετακινήσεις από δήμο σε δήμο, απελευθερώνονται πιλοτικά από το Σάββατο 3 Απριλίου, και μόνο για τα Σαββατοκύριακα, για άθληση με SMS και τον κωδικό 6 στο 13033 με τη χρήση αυτοκινήτου ή μηχανής και μέγιστο αριθμό τριών ατόμων ή μία οικογένεια.

Το άνοιγμα των σχολείων και των πολυκαταστημάτων θα επανεξεταστεί την επόμενη εβδομάδα, για μερικές μόνο τάξεις και υποχρεωτικά μετά τη διεξαγωγή self tests.

«Ας βγούμε από τα σπίτια μας, με μέτρα, ας εκτονωθούμε μακριά από συνωστισμούς σε σπίτια και μικρούς χώρους» επισήμανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας πως οι διαδημοτικές μετακινήσεις ανοίγουν πιλοτικά και «οι εικόνες συνωστισμού θα μας οδηγήσουν στην άρση αυτής της δυνατότητας».

Κικίλιας: Νοσοκομείο αποκλειστικά για περιστατικά Covid το «Θριάσιο»

 

Tη μετατροπή του Θριάσιου Γενικού Νοσοκομείου σε νοσοκομείο Covid και τη δημιουργία 51 νέων ΜΕΘ ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών στο υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας, την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τις αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα. Κάλεσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους οικείους τους, προειδοποιώντας ότι οι μεταλλάξεις κορονοϊού είναι πιο μεταδοτικές.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM