Καταγγελίες υγειονομικών: Στη Βουλή για τη θωράκιση του προγράμματος εμβολιασμών

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Στη Βουλή η αποκάλυψη του NEWS2U για την παραβίαση προσωπικών δεδομένων υγειονομικών και τον εμβολιασμό άλλων πολιτών με δικά τους στοιχεία

Προκειμένου να διαφυλαχθεί η διαδικασία της προτεραιοποίησης των εμβολιασμών και να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις για τα περιστατικά που καταγγέλθηκαν, 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που θα συζητηθεί μέσα στην εβδομάδα.

Διαβάστε αποκλειστικά εδώ το πλήρες κείμενο που κατέθεσαν οι 33 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Το news2u.gr αποκάλυψε την επώνυμη καταγγελία του οδοντιάτρου Αθηνών Γ.Ι. Παν., o οποίος, μπαίνοντας στο σύστημα του ΕΟΔΔΥ για να κλείσει ραντεβού στις 23 Μαρτίου ώστε να εμβολιαστεί ως ομάδα προτεραιότητας, διαπίστωσε ότι με τα στοιχεία του είχε εμβολιαστεί γυναίκα στις Σέρρες τον περασμένο Ιανουάριο! Η περίπτωση του οδοντιάτρου δεν είναι μοναδική, καθώς αντίστοιχο κρούσμα παραβίασης δεδομένων και εκτός σειράς εμβολιασμού είχε σημειωθεί με θύμα και άλλον γιατρό.

Αστοχία του συστήματος ή… στόχος κυκλώματος;

Με βάση το δημοσίευμα της ιστοσελίδας μας, 33 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν απαντήσεις από τους συναρμόδιους υπουργούς Υγείας Βασίλη Κικίλια και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, προκειμένου να προστατευτεί η διαδικασία και να μην υπάρξουν εκ νέου γκρίζα σημεία στο τόσο ευαίσθητο θέμα του εμβολιασμού του γενικού πληθυσμού. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι «έχουν παρατηρηθεί και δημοσιοποιηθεί τις τελευταίες ημέρες αρκετά περιστατικά εμβολιασμού πολιτών με τη χρήση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ που ανήκουν σε γιατρούς, και μάλιστα σε διαφορετικά μέρη της χώρας. Επί παραδείγματι, οδοντίατρος που εισήλθε στο σύστημα του ΕΟΔΔΥ με το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του στις 23 Μαρτίου 2021 προκειμένου να ρυθμίσει την ημερομηνία εμβολιασμού του, ενημερώθηκε από το σύστημα ότι είχε ήδη λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου στις 28 Ιανουαρίου και τη δεύτερη στις 18 Φεβρουαρίου, με το μήνυμα "ο εμβολιασμός σας ολοκληρώθηκε με επιτυχία". Κατόπιν προσωπικών ενεργειών του εν λόγω οδοντιάτρου, που διαμένει και δραστηριοποιείται στην Αθήνα, ενημερώθηκε από ΚΕΠ ότι με το προσωπικό του ΑΦΜ και ΑΜΚΑ είχε εμβολιαστεί μια γυναίκα στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών(!)». Οι βουλευτές διατυπώνουν το ερώτημα μήπως τα συγκεκριμένα περιστατικά δεν αποτελούν αστοχία του συστήματος, αλλά υποδεικνύουν, ενδεχομένως, την ύπαρξη κυκλώματος που λυμαίνεται τον χώρο των υπηρεσιών παροχής υγειονομικής φροντίδας, εν προκειμένω του μαζικού εμβολιασμού του πληθυσμού, το αδιάβλητο της διαδικασίας του οποίου είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο.

Να διαλευκανθεί η υπόθεση

«Μετά τους εμβολιασμούς των "γαλάζιων παιδιών", τώρα έχουμε την παραβίαση των στοιχείων υγειονομικών και τον παράνομο, εκτός σειράς, εμβολιασμό πολιτών. Και πραγματικά πρέπει να δούμε τι έχει συμβεί σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί αν υπάρχει παραβίαση από κύκλωμα επιτηδείων, γεννώνται πολλά ερωτήματα για τη διαχείριση του ευαίσθητου ζητήματος του εμβολιασμού» σημειώνει στο NEWS2U ο βουλευτής Λέσβου Γιάννης Μπουρνούς, που έχει και την πρωτοβουλία για τη σύνταξη της ερώτησης που συνυπογράφουν οι 32 συνάδελφοί του.

Η θωράκιση του προγράμματος εμβολιασμού είναι αναμφίβολα μια ιδιαίτερα ευαίσθητη υπόθεση, στην κυριολεξία μια εθνική υπόθεση, και απαιτεί απ’ όλους πολύ προσεκτική αντιμετώπιση. Σε αυτό το πλαίσιο αναμένουμε από τους υπουργούς να φωτίσουν κάθε λεπτομέρεια γύρω από τις καταγγελίες και να αποκατασταθεί το κύρος της διαδικασίας στα μάτια όλων, κυρίως των υγειονομικών-θυμάτων, καθώς είναι αυτοί που δίνουν τη μάχη της πρώτης γραμμής με τον ιό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM