Υπόθεση Λιγνάδη: Απορρίφθηκε το αίτημά του για εξαίρεση της 19ης ανακρίτριας

Το αίτημα που είχε υποβάλει ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου –και πλέον προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης–, Δημήτρης Λιγνάδης, για εξαίρεση της 19ης ανακρίτριας από την υπόθεση τελικά απορρίφθηκε

Απορρίφθηκε το αίτημα του Δημήτρη Λιγνάδη –ο οποίος κρατείται στις φυλακές της Τρίπολης– για εξαίρεση της 19ης ανακρίτριας, η οποία χειρίζεται την υπόθεση που τον αφορά και σχετίζεται με τις εις βάρος του μηνύσεις για βιασμούς ανηλίκων.

Σύννομες οι ενέργειες της δικαστικής λειτουργού 

Ειδικότερα, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών έγινε δεκτή η πρόταση του εισαγγελέα Γιάννη Πιέρρου για να απορριφθεί το συγκεκριμένο αίτημα Λιγνάδη. Κι αυτό, γιατί όλες οι ενέργειες της δικαστικής λειτουργού κρίθηκε πως ήταν σύννομες.

Επιπλέον, σύμφωνα με το βούλευμα, ο τρόπος που διευθύνεται η διαδικασία με την υποβολή ερωτήσεων σε μάρτυρες και κατηγορουμένους δεν είναι εφικτός από μόνος του να θεμελιώσει λόγο εξαίρεσης – παρά μόνο αν συνδυάζεται με σαφείς ενδείξεις μεροληψίας, κάτι που στην περίπτωση αυτή δεν προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας.

Οι ισχυρισμοί Κούγια για το αίτημα εξαίρεσης

Να υπενθυμίσουμε πως το αίτημα εξαίρεσης το υπέβαλε για λογαριασμό του γνωστού ηθοποιού - σκηνοθέτη ο νομικός του συνήγορος, δηλαδή ο Αλέξης Κούγιας. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο γνωστός ποινικολόγος, μεταξύ άλλων, επικαλείτο πως «από τη μελέτη της δικογραφίας προέκυπτε ότι η προηγηθείσα προκαταρκτική εξέταση ήταν ημιτελής, καθώς είχαν παραλειφθεί ουσιώδεις προανακριτικές ενέργειες και ιδίως η κλήση μου σε παροχή εξηγήσεων, μολονότι την είχα αιτηθεί».

Επιπρόσθετα, ο κ. Κούγιας είχε αναφέρει πως «η ανακρίτρια, αντί να ικανοποιήσει τα δικά μου αιτήματα που αναφέρονται στον πυρήνα των κατηγοριών, ικανοποίησε το αίτημα της υποστήριξης της κατηγορίας, δίδοντας αυθημερόν την εντολή να γίνει έρευνα στην οικία μου, στη μοτοσικλέτα και το αυτοκίνητό μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM