AstraZeneca: Στις 17.00 σήμερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δίνει απαντήσεις για το εμβόλιο

 Συνέντευξη του EMA σήμερα το απόγευμα για το εμβόλιο της AstraZeneca

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 17.00 ώρα Ελλάδας συνέντευξη Τύπου για το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19 και το ενδεχόμενο αυτό να συνδέεται με την εμφάνιση θρομβώσεων, όπως ανακοίνωσε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η διαδικτυακή αυτή συνέντευξη Τύπου θα έχει θέμα τα συμπεράσματα στα οποία κατέληξε η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σχετικά με τα περιστατικά θρομβώσεων που αναφέρθηκαν μετά τη χορήγηση του εμβολίου αυτού, διευκρίνισε ο ΕΜΑ.

Να σημειωθεί πως ο επικεφαλής εμβολίων του ΕΜΑ, Μάρκο Καβαλέρι, δήλωσε χαρακτηριστικά στην ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero» ότι «κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο», αν και δεν ήταν σαφές τι προκάλεσε μια τέτοια αντίδραση. Επιπλέον, σημείωσε ότι η σύνδεση θα επιβεβαιωθεί τις επόμενες ώρες από τον ίδιο τον ΕΜΑ.

Έπειτα από αρκετές χώρες που ανέστειλαν τη χρήση του εμβολίου –συμπεριλαμβανομένης της Ιταλίας–, ο EMA δήλωσε ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων και ότι θα πρέπει να παραμείνει σε χρήση. Ωστόσο, η υπηρεσία δήλωσε ότι η σχέση μεταξύ των θρομβώσεων και του εμβολίου είναι δυνατή και η αξιολόγηση αναμένεται εντός της εβδομάδας.

«Προσπαθούμε να λάβουμε μια ακριβή εικόνα, έτσι ώστε να προσδιορίσουμε λεπτομερώς τι συμβαίνει λόγω του εμβολίου» δήλωσε ο Μάρκο Καβαλέρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM