Εμβολιασμός – Τζανάκης: Πιθανό να γίνονται αναμνηστικές δόσεις κάθε χρόνο

Ο καθηγητής και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας Νίκος Τζανάκης, σχολίασε τα όσα είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αναφορικά με το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τρίτη δόσης του εμβολίου κατά της νόσου Covid-19.

«Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνονται αναμνηστικές δόσεις κάθε χρόνο».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Τζανάκης, σχολιάζοντας τη συνέντευξη του Άλμπερτ Μπουρλά, σημείωσε πως «δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει. Κατά πάσα πιθανότητα θα γίνονται αναμνηστικές δόσεις κάθε χρόνο».

Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι ο κ. Μπουρλά θα έπρεπε να τοποθετηθεί για το το ζήτημα του εμβολιασμού των φτωχών χωρών. «Δε μπορούμε εμείς να είμαστε προστατευμένοι και σε κάποιες χώρες όχι», είπε ο κ. Τζανάκης και πρόσθεσε πως το ίδιο έχει ζητήσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.).

«Η επιστήμη θα δώσει κάποια στιγμή τη λύση»

Τέλος, ο Νίκος Τζανάκης τόνισε ότι «η επιστήμη θα δώσει κάποια στιγμή τη λύση, αρκεί τώρα να πάμε να εμβολιαστούμε και να τηρήσουμε τους κανόνες».

Άλμπερτ Μπουρλά: Θα χρειαστεί τρίτη δόση στους 8 μήνες

Υπενθυμίζεται πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών προχώρησε στην εκτίμηση πως θα απαιτηθεί και τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού σε διάστημα οκτώ έως δώδεκα μηνών από τη δεύτερη.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το διάστημα ανοσίας για το εμβόλιο της Pfizer είναι τουλάχιστον έξι μήνες, και κατά την εκτίμησή του κάθε χρόνο θα πρέπει να γίνεται μία επαναληπτική δόση.

Ο στόχος της Pfizer είναι να παράγει 3 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο φέτος και 4 δισ. δόσεις το 2022

Είπε επίσης, ότι, στο θέμα της τιμής η εταιρεία Pfizer ήδη παράσχει εμβόλια ακόμα και σε τιμή κόστους, αναλόγως με τις οικονομικές δυνατότητες των κρατών που το αγοράζουν. Σε ό,τι αφορά το θέμα του όγκου παραγωγής, οι εταιρείες έχουν ήδη τη δυνατότητα να παράγουν στα επίπεδα που χρειάζεται. Ο στόχος της Pfizer είναι να παράγει 3 δισ. δόσεις για όλο τον κόσμο φέτος και 4 δισ. δόσεις το 2022.

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα