ΙΣΑ - Ιδιώτες γιατροί: Ζητά από το υπ. Υγείας να μην παραταθεί η επιστράτευση

Υπουργείο Υγείας
(EUROKINISSI / Βασίλης Ρούγγος)

Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) ζητά από το υπουργείο Υγείας να μην παραταθεί η επίταξη των υπηρεσιών όσων ιδιωτών γιατρών δεν επιθυμούν να συνεχίσουν στο Ε.Σ.Υ. και να κληθούν εκ νέου εθελοντές γιατροί για να στηρίξουν το Σύστημα Υγείας.

«Κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο είναι πολύ σημαντικό να μην αποδυναμωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα στην υγειονομική θωράκιση της χώρας και την αναχαίτηση της πανδημίας» αναφέρει ο ΙΣΑ. Εκπρόσωποι των ιδιωτών γιατρών που συμμετείχαν στη σύσκεψη του ΔΣ του ΙΣΑ τόνισαν ότι οι γιατροί που έχουν επιστρατευτεί «έχουν περιέλθει σε επαγγελματικό και προσωπικό αδιέξοδο, ενώ η συμβολή τους στη στήριξη του νοσοκομειακού συστήματος σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι η ενδεδειγμένη λόγω έλλειψης εμπειρίας, ενώ την ίδια ώρα αποδυναμώνεται σημαντικά η πρωτοβάθμια περίθαλψη».

Γιατροί σε ΜΕΘ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/ EUROKINISSI)

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο ΙΣΑ στην ανακοίνωσή του έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων στη μάχη ενάντια στον κορονοϊό, τις οποίες απέστειλε στο υπουργείο Υγείας στις 22 Μαρτίου 2021. Μεταξύ άλλων, πρότεινε την άμεση τοποθέτηση στις δημόσιες δομές υγείας των γιατρών που έχουν προσληφθεί πριν ολοκληρωθεί η κρίση τους. Παράλληλα, ζήτησε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερες ειδικότητες ιδιωτών γιατρών να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. 

«Οι ιδιώτες γιατροί από τη στιγμή της πανδημίας δίνουν τη μάχη για την αναχαίτιση της μεγάλης αυτής υγειονομικής απειλής, κρατώντας ανοιχτά τα ιατρεία τους και στηρίζοντας την ΠΦΥ, η οποία είναι το ανάχωμα για να μη φτάνουν τα περιστατικά στα νοσοκομεία και να προληφθούν οι σοβαρές επιπλοκές που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών. Εμείς στην επιστράτευση απαντάμε με συστράτευση όλων των δυνάμεων» επισήμανε ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης, σχολιάζοντας το θέμα.

Επίσης, κάλεσε την πολιτεία «να βρει στρατηγικές λύσεις που θα ενισχύσουν μακροπρόθεσμα το Σύστημα Υγείας και θα το καταστήσουν ισχυρό απέναντι σε τωρινές και μελλοντικές υγειονομικές απειλές».

Πώς σας φάνηκε αυτό το άρθρο;

  • Διαφωνώ απόλυτα
  • Συμφωνώ απόλυτα