Γλυκά Νερά- Έγκλημα: Ομολόγησε ο πιλότος τη δολοφονία

dolofnos, Glyka Nera
in.gr

Μια ανατροπή, που όμοια της έχει χρόνια να καταγραφεί στα αστυνομικά χρονικά της χώρας, σημειώθηκε σήμερα στον 11ο όροφο του κτιρίου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας.  

Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, με μια ανατρεπτική αστυνομική έρευνα, πίεσε με πρωτοφανή αστυνομικά ευρήματα όσο ποτέ άλλοτε, έναν ύποπτο, οδηγώντας τον στην σύλληψη.  

Μια έρευνα 37 ημερών, μέσα από έντονες άνωθεν πιέσεις και πενιχρά ευρήματα, αρχικά τουλάχιστον, οδήγησε τα τελευταία 24ωρα σε συγκεκριμένη κατεύθυνση τους αστυνομικούς που ερευνούσαν την υπόθεση.  

Ο 32χρονος πιλότος, σύμφωνα με την αστυνομία, φέρεται να είναι ο άνθρωπος που σκότωσε την 20χρονη Καρολάιν. Δηλαδή, την μητέρα του ίδιου του του παιδιού. Δηλαδή, την ίδια του την σύζυγο, μόλις 20 ετών. Οι συγγενείς του αλλά και οι συνάδελφοι του, είναι πραγματικά αποσβολωμένοι. Η μητέρα της Καρολάιν, βρίσκεται σε σοκ. Η Κάρολαιν, δεν γυρνά πίσω, η Λυδία, το μικρό της κοριτσάκι, θα μεγαλώσει, λένε οι αστυνομικοί, χωρίς κανέναν από τους δύο γονείς.  

Οι αστυνομικοί, προϊδέασαν την κοινή γνώμη από νωρίς σήμερα το μεσημέρι, όταν ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ, μετέβη στην  Αλόννησο για να παραλάβει τον 32χρονο Μπάμπη. Ο ίδιος, βρισκόταν στο μνημόσυνο της συζύγου του. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, είχαν καλέσει από χθες, Τετάρτη, τον 32χρονο πιλότο να πάει στα γραφεία της Ασφάλειας, πλην όμως εκείνος τους παρακάλεσε να γίνει αυτό, μετά το μνημόσυνο. Το ανθρώπινο πρόσωπο της αστυνομίας, έδωσε την δυνατότητα στον Μπάμπη, να αποχαιρετήσει την πεθερά του. Και όχι μόνο.  

Για 37 ημέρες, ο 32χρονος πιλότος, βρισκόταν ανά πάσα στιγμή στην διάθεση της ασφάλειας. Ουδέποτε κρύφτηκε. Ουδέποτε μπέρδεψε τις καταθέσεις του. Όμως, τα πενιχρά ευρήματα από το σπίτι της δολοφονίας, ήταν αυτά που προβλημάτιζαν διαρκώς τους αστυνομικούς. Πως γίνεται τρεις κακοποιοί, όπως υποστήριζε ο 32χρονος πιλότος, να «αλωνίζουν» μέσα στο σπίτι του Μπάμπη και της Καρολάιν και οι αστυνομικοί να μην μπορούν να συλλέξουν ένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος τους. Να μην προκύπτει από γεννετικό υλικό και αποτυπώματα κάποιος σεσημασμένος, κάποιος ο οποίος έχει απασχολήσει με τον οποιοδήποτε τρόπο τις αρχές.  

Μέχρι που έφτασαν οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.  

ΕΛ.ΑΣ: Η αρχή του τέλους για τον 32χρονο πιλότο  

Τα ευρήματα των αστυνομικών, που οδήγησαν πλέον τις αρχές στο να καταστεί ως ο μοναδικός ύποπτος ο ίδιος ο σύζυγος της νεκρής ήταν ελάχιστα, μα άκρως εντυπωσιακά. Ακολουθήθηκε μια αστυνομική προσέγγιση στην αναζήτηση ευρημάτων και ενοχοποιητικών στοιχείων, με τρόπο που δεν έχει ξαναγίνει, τουλάχιστον στην Ελλάδα.  

Το κινητό τηλέφωνο  

Στους αστυνομικούς, ο 32χρονος στις αλλεπάλληλες καταθέσεις/διευκρινήσεις του, ουδέποτε ανέφερε πως οι δράστες πήραν το κινητό του τηλέφωνο. Ή ο ίδιος, όση ώρα οι δολοφόνοι βρίσκονται μέσα στο σπίτι.  

Πλην όμως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του news2u.gr τα πράγματα δεν ήταν έτσι, όπως καταγγέλθηκαν. Ο κατηγορούμενος, λένε οι αστυνομικοί που χειρίστηκαν την υπόθεση, την …πάτησε από μια εφαρμογή. Αυτή του υψόμετρου. Το κινητό του τηλέφωνο, μάρκας Iphone, είχε ενεργοποιημένη την εφαρμογή «altitude». Στον εξονυχιστικό έλεγχο της συσκευής, οι αστυνομικοί, διαπίστωσαν ότι την επίμαχη ώρα και λίγο νωρίτερα, η συσκευή κινητής τηλεφωνίας του Μπάμπη, ανεβοκατεβαίνει τρεις φορές από το υπόγειο στην σοφίτα, εκεί όπου η 20χρονη Καρολάιν, βρισκόταν με το μωρό τους. Δηλαδή αναλύοντας την εφαρμογή, διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το κινητό τηλέφωνο εμφάνιζε υψομετρική απόκλιση τουλάχιστον οκτώ μέτρων, όταν ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε δηλώσει πως κανείς δεν το χρησιμοποίησε.  

Το ίδιο κινητό τηλέφωνο ξεκλειδώθηκε τέσσερις φορές.  

Και όλα αυτά, ενώ ο 32χρονος πιλότος, υποτίθεται ότι ήταν σφικτά δεμένος.  

Στο κινητό τηλέφωνο ωστόσο, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ανταλλαγή μηνυμάτων μεταξύ Καρολάιν και Μπάμπη, νωρίς τα μεσάνυχτα. Και μάλιστα, σε επίπεδο διαπληκτισμού. Ανάμεσα σε αυτά, φαίνεται ότι υπάρχει τρίτο πρόσωπο στην σχέση.  Και ήταν η αιτία των διαπληκτισμών το τελευταίο διάστημα. Και όλα αυτά, αποτυπωμένα στα μηνύματα των κινητών τηλεφώνων.  

Οι κάρτες αποθήκευσης των καμερών  

Τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδωσαν μια ακόμη ουσιαστική ώθηση στην ήδη προκληθείσα πεποίθηση πως τα πράγματα, δεν έγιναν όπως τα έλεγε αδιαλείπτως και χωρίς αλλαγές ο 32χρονος πιλότος.  

Αναλύοντας την κάμερα ασφαλείας του σπιτιού, ο έλεγχος έδειξε πως η κάρτα καταγραφής των δεδομένων, είχε αφαιρεθεί ώρες, πριν την δολοφονική επίθεση. Δηλαδή, εάν το πόνημα του κατηγορούμενου είχε γίνει πιστευτό, τότε, κάποιος, θα έπρεπε να είχε μπει στο σπίτι της οικογένειας σχεδόν μια ημέρα νωρίτερα, να είχε αφαιρέσει την κάρτα καταγραφής, να έφυγε ανενόχλητος και ώρες αρκετές αργότερα οι δράστες να εισέβαλαν.  

Το ρολόι-βηματοδότης της 20χρονης  

Η ώρα θανάτου, κατά τον 32χρονο, ήταν μετά τις τρεις τα ξημερώματα, οπότε και μπήκαν οι δράστες. Η ανάλυση όμως του ψηφιακού ρολογιού που φορούσε η άτυχη Καρολάιν, έδειξε στους αστυνομικούς, ότι η ώρα θανάτου, είχε προέλθει αρκετά νωρίτερα. Μετά τις 12 τα μεσάνυχτα και πριν τις τρεις. «Οι νεκροί πάντα μιλάνε», αναφέρουν οι ιατροδικαστές. Και σε αυτή την περίπτωση, η Καρολάιν, με το ρολόι της αλλά και τα μηδενικά ευρήματα από χτυπήματα στο κορμί της, έδειξε ότι η κατάθεση του συζύγου της, δεν στέκει.  

Το παραβιασμένο παράθυρο ήταν ξεβιδωμένο από μέσα  

Ένα στοιχείο που έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς, ήταν το γεγονός ότι το παράθυρο από το οποίο φαίνεται να μπήκαν μέσα οι δολοφόνοι της Καρολάιν, δεν είχε ίχνη παραβίασης. Κανένα.  Αντιθέτως, ήταν ξεβιδωμένο από μέσα και ακουμπισμένο στο πάτωμα. Χωρίς καμία γρατζουνιά. Κανένα ράγισμα. Κανένα ίχνος κλωτσιάς, χτυπήματος ή απόπειρα παραβίασης. Ο 32χρονος στην κατάθεση του ανέφερε πως πιθανόν να το είχαν αφήσει ανοικτό, καθώς είναι ο χώρος του πλυσταριού. Έχουν το πλυντήριο ρούχων και πολλές φορές, για λόγους καθαριότητας, αφήναν το παράθυρο ανοικτό. Ωστόσο, εάν το παράθυρο ήταν ανοικτό, για ποιο λόγο κάποιος να κάτσει να το ξεβιδώσει και να το ακουμπήσει στο πάτωμα, αναρωτιούνται όλο αυτό το διάστημα οι αστυνομικοί του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.  

Και τέλος, τα παπούτσια που φορούσε ο 32χρονος  

Όταν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ μπήκαν τα ξημερώματα στο σπίτι της οικογένειας στα Γλυκά Νερά και βρήκαν τον 32χρονο πιλότο να κάθεται δίπλα από το κρεβάτι, στο οποίο βρισκόταν το μωρό και η νεκρή μητέρα του, διαπίστωσαν ότι ο Μπάμπης, φορούσε τα παπούτσια του. Αυτό, ήταν το πρώτο καμπανάκι που χτύπησε στους αστυνομικούς της Ασφάλειας που κλήθηκαν να διαλευκάνουν την υπόθεση.  

Ο άνθρωπος, βρισκόταν στο κρεβάτι του, μέσα στο σπίτι του, όταν δέχθηκε την επίθεση των τριών κακοποιών. Δεν βγήκε ποτέ από το σπίτι, δεν τον οδήγησαν πουθενά οι δράστες. Συνεπώς, γιατί φορούσε παπούτσια. Αυτό το ερώτημα, βασάνιζε από την πρώτη στιγμή τους αστυνομικούς. Εάν και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να επιβεβαιώσουν όλο αυτό τον καιρό τα λεγόμενα του 32χρονου, οι «παροικούντες στην Ιερουσαλήμ», αντελήφθησαν πως η υπόθεση ίσως και να μην είναι όπως δείχνει. Χωρίς φυσικά να υπάρχει διαρροή στα ΜΜΕ, και πολύ σωστά, ώστε να μην χαλάσει η έρευνα.  

Είναι χαρακτηριστικό, πως σχεδόν μια εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του αποτρόπαιου εγκλήματος, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν Γεωργιανό που προσπαθούσε να περάσει τα σύνορα χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία. Επρόκειτο για έναν άνδρα που είχε πραγματοποιήσει κατά το παρελθόν βίαιες ληστρικές επιθέσεις σε ηλικιωμένους και το καμπανάκι για τυχόν εμπλοκή του στην δολοφονία της Καρολάιν ήταν κάτι παραπάνω από ηχηρό. Μόλις τον μετέφεραν στην ασφάλεια Αττικής, το πρώτο πράγμα, αφού φυσικά τον ρώτησαν εάν σχετίζεται με την υπόθεση, ήταν να εξετάσουν το πελματικό του αποτύπωμα. Να λάβουν δηλαδή τις διαστάσεις του παπουτσιού που φορούσε προκειμένου να δουν εάν ταιριάζει με αυτό που βρέθηκε στο περβάζι του πίσω μέρους του σπιτιού. Από το σημείο δηλαδή όπου μπήκαν οι δράστες και οι ειδικοί της σήμανσης, εντόπισαν το ίχνος και το κατέγραψαν. Η σύγκριση ήταν πλήρως αρνητική.  

Όπως προέκυψε, το πρόσφατο πελματικό αποτύπωμα, ανήκε στον 32χρονο πιλότο.  

Σημαντική ώθηση στους αστυνομικούς, έδωσε η γυναίκα που παρακολουθούσε τον τελευταίο καιρό την 20χρονη. Η σύμβουλος ψυχικής υγείας που σύμφωνα με καταγγελίες εμφανίζεται ως ψυχολόγος. Αυτή, ανέφερε μεταξύ άλλων στους αστυνομικούς, ότι η Καρολάιν, της είχε εκμυστηρευτεί ότι θέλει να χωρίσει από τον άνδρα της. Ένιωθε ότι το περιβάλλον στο σπίτι της, ήταν τουλάχιστον βίαιο και φοβόταν για την ζωή της. Η κατάθεση της δε, έδωσε επιπλέον ευρήματα στους αστυνομικούς για την εν γένει συμπεριφορά του 32χρονου στην προσωπική του ζωή. Από αυτή την κατάθεση, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι πλέον, γνωρίζουν και το κίνητρο της δολοφονίας.  

Ένα από το παράδοξα της υπόθεσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν και αναφορά σε συνάδελφο του 32χρονου, από τον ίδιο τον 32χρονο, ο οποίος είχε πέσει θύμα διαρρηκτών μέσα στο σπίτι του, λίγα χρόνια νωρίτερα. Οι αστυνομικοί, εξετάζοντας το ενδεχόμενο οι δράστες να είναι οι ίδιοι και στις δύο περιπτώσεις, διαπίστωσαν με έκπληξη πως η κατάθεση του Μπάμπη, ως προς τα χαρακτηριστικά των δραστών, ήταν πανομοιότυπη με την κατάθεση που είχε δώσει ο συνάδελφος του τότε στους αστυνομικούς. Ο «κοντός» ο σκληρός, δύο όπλα, δύο ψηλοί, ο ένας δεν μιλούσε καλά ελληνικά, πιθανόν Αλβανοί. Το γεγονός ότι χρησιμοποίησε ένα παράδειγμα για να «οδηγήσει» τις αρχές προς την ψεύτικη κατεύθυνση, στην αρχή, έπιασε. Όχι για πολύ όμως.  

Το μόνο βέβαιο είναι ότι πλέον, ο 32χρονος πιλότος, θα παραμείνει σήμερα στην γραφεία του 11ου ορόφου της Ασφάλειας Αττικής, και αύριο, Παρασκευή πρωί, εκτός απροόπτου θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα Αθηνών, με την διαδικασία του αυτοφώρου. Όσο για την ανήλικη κόρη του, λένε οι αστυνομικοί, θα αποφασίσει η ίδια όταν μεγαλώσει εάν θα τον συγχωρέσει ή όχι.