Δήμος Αθηναίων: Χωρίς χιόνια το κεντρικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο

Χιόνια Δήμος Αθηναίων

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, οι περιοχές όπου παρατηρούνται ακόμη προβλήματα σε μικρούς δρόμους είναι η Άνω Κυψέλη, το Πολύγωνο, η Νεάπολη και τα όρια του Παγκρατίου με τον Βύρωνα. Εντός της ημέρας, ωστόσο, αναμένεται να έχει γίνει και εκεί ο αποχιονισμός.

Για τρίτο 24ωρο, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, δίνεται έμφαση στους δρόμους που οδηγούν στα νοσοκομεία και στις εισόδους τους με στόχο την ανεμπόδιστη πρόσβαση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Οι επιχειρήσεις με καθαρισμό και ρίψη αλατιού συνεχίζονται και σήμερα στα νοσοκομεία Ευαγγελισμός, Σωτηρία, 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, Λαϊκό, Παίδων, Ελπίς, Άγιος Σάββας, Ερυθρός Σταυρός, Παμμακάριστος, Αρεταίειο, Ιπποκράτειο, Αλεξάνδρα, Έλενα, Γηροκομείο, Λητώ. Όπως αναφέρει ο δήμος, κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας, τα συνεργεία του έριξαν 90 τόνους αλάτι στους δρόμους της πρωτεύουσας, ώστε να μη δημιουργηθεί πάγος. Από το πρωί της Δευτέρας έως και χθες τη νύχτα είχαν χρησιμοποιηθεί επιπλέον 150 τόνοι αλατιού.

Οι σημερινές «επιχειρήσεις» των συνεργείων του δήμου ξεκίνησαν από τους Αμπελόκηπους, το Παγκράτι, τα Πατήσια, τα Εξάρχεια και την Κυψέλη, όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα προβλήματα από πτώσεις κορμών δέντρων και κλαδιών σε δρόμους, σε καλώδια του δικτύου ηλεκτροφωτισμού ή σε αυτοκίνητα, εξαιτίας του βάρους του χιονιού. Η δημοτική αρχή έχει ήδη δεσμευτεί ότι κάθε δέντρο που έπεσε στην Αθήνα από την επέλαση της κακοκαιρίας, θα αντικατασταθεί, με αρχή την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Επίσης, από την περασμένη Δευτέρα που ξεκίνησε η κακοκαιρία μέχρι και σήμερα, η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων μέσω του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους περίπου 400 ωφελούμενους, (ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας, άτομα με κινητικές αναπηρίες), προκειμένου να καλύψει οποιεσδήποτε ανάγκες τους. Παράλληλα ανοιχτές όλο το 24ωρο παραμένουν οι δομές του Δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία των αστέγων. Το Πολυδύναμο Κέντρο του δήμου φιλοξενεί συνολικά 245 άτομα από τα οποία 91 εντάχθηκαν τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας της κακοκαιρίας, ενώ επιπλέον 37 άτομα φιλοξενούνται σε θερμαινόμενες αίθουσες των Λεσχών Φιλίας στον Νέο Κόσμο και στην περιοχή της Γκράβας. Τέλος, τα κλιμάκια Streetwork του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, βρίσκονται όλο το 24ωρο στους δρόμους της πόλης για να παρέχουν φροντίδα σε όσους, παρά τις προσπάθειές τους, αρνούνται να μεταβούν στις δομές.