Κοροναϊός: Αυξάνονται τα κρούσματα στην Ιταλία - Στους 7 οι Νεκροί

"Κοροναϊός" : Σύμφωνα με ιταλικά Μέσα Ενημέρωσης, οι νεκροί στην Ιταλία ανέρχονται στους επτά. Ο έβδομος νεκρός είναι ηλικίας 80 ετών και διέμενε στο Μιλάνο

Στους επτά έφτασαν οι νεκροί από τον κοροναϊό. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ ο έβδομος νεκρός είναι ηλικίας 80 ετών και διέμενε στο Μιλάνο.

Να σημειωθεί πως «κατόπιν των εξελίξεων στην Ιταλία, η Επιτροπή ενισχύει τη στήριξή της προς τα κράτη μέλη με νέα δέσμη βοήθειας ύψους 232 εκατομμυρίων ευρώ, στο πλαίσιο των εργασιών ετοιμότητας, έκτακτης ανάγκης και σχεδιασμού της απόκρισης για την ανάσχεση της εξάπλωσης του ιού COVID-19».

Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου, ανακοίνωσε επίσης ότι «κοινή αποστολή εμπειρογνωμόνων του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα αναχωρήσει αυτή την εβδομάδα για να στηρίξει τις ιταλικές αρχές».

Ο Γιάνες Λέναρτσιτς, Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων και Ευρωπαίος Συντονιστής Αντιμετώπισης Έκτακτων αναγκών δήλωσε πως «έχουν ήδη χαθεί πάνω από 2 600 ζωές, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να προετοιμαστούμε σε όλα τα επίπεδα»

και ειδικά για το νέο πακέτο βοήθειας είπε ότι «θα στηρίξει τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, έτσι ώστε οι χώρες που διαθέτουν πιο αδύναμα συστήματα υγείας να μην μείνουν πίσω».

«Δεδομένου ότι τα κρούσματα αυξάνονται, η δημόσια υγεία αποτελεί την πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προσθέτοντας ότι επιβάλλεται «η διεθνής κοινότητα να συνεργαστεί με στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας στην Ευρώπη, στην Κίνα και οπουδήποτε αλλού». Η Ευρώπη είναι παρούσα για να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο», τόνισε.

Iταλός δερματολόγος νόσησε από τον ιό - Βρισκόταν σε συνέδριο στην Ελλάδα

Ιταλός δερματολόγος, ο οποίος βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες στην Ελλάδα νόσησε από τον κοροναϊό. Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις της στο Θέμα FM 104,6 η πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στο Μιλάνο, Σοφία Ζαφειροπούλου.

Σύμφωνα με την κυρία Ζαφειροπούλου, ο δερματολόγος χθες Κυριακή παρουσίασε τα συμπτώματα του ιού. Ακόμη πρόσθεσε πως κατευθείαν εισήχθη για νοσηλεία, ενώ είναι καλά στην υγεία του.

Την ίδια στιγμή, υποβάλλονται σε εξετάσεις τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του. Υπενθυμίζεται πως μετά την Ελλάδα, επισκέφθηκε τη Γερμανία. Και στη συνέχεια επέστρεψε στην Ιταλία.

Ακόμη, η κυρία Ζαφειροπούλου πρόσθεσε ότι τόσο το ελληνικό σχολείο όσο και το ελληνικό σχολείο της κοινότητας του Μιλάνου έκλεισαν για προληπτικούς λόγους.

Το ίδιο συμβαίνει και με χώρους ψυχαγωγίας, καθώς και τη Σκάλα του Μιλάνου

 

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM