Θέλουν να χωρίσουν και δεν τους αφήνει ο κοροναϊός-Διαζύγια σε αναμονή

Με την αναστολή λειτουργίας πολλών υπηρεσιών λόγω του κοροναϊού, φαίνεται πως όσα ζευγάρια να χωρίσουν, θα χρειαστεί να περιμένουν.

Με τα δικαστήρια κλειστά, οι πολίτες θα πρέπει να περιμένουν ενημέρωση από την κυβέρνηση για να τακτοποιήσουν τις προσωπικές τους υποθέσεις.

Η δικηγόρος Σοφία Νανούση δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Μας τηλεφωνούν πελάτες και μας ρωτούν πώς μπορούν να κινηθούν οι διαδικασίες. Όταν ένας άνθρωπος θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες ή τα ζητήματα που τον απασχολούν μας ρωτά εάν υπάρχει κανένα "παραθυράκι" στο νόμο για να κάνει τη δουλειά του. Ωστόσο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα καθώς όλα εξακολουθούν και είναι "παγωμένα". Περιμένουμε κι εμείς τις εξελίξεις και τη σταδιακή επιστροφή σε κανονικούς ρυθμούς»

Η κ.Νανούση ανέφερε, πω, όλο αυτό το διάστημα με τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας έχουν ματαιωθεί υποθέσεις για επιμέλεια τέκνων καθώς και η έκδοση αιτήσεων διαζυγίων ανεξαρτήτου αιτίας. «Φυσικά και υπάρχουν άνθρωποι που είναι σε αναμονή. Υπάρχουν και υποθέσεις που αναβλήθηκαν. Πελάτισσα είχε δικαστήριο την 1η Απριλίου για την επιμέλεια των τέκνων. Τώρα, περιμένει να ανοίξουν τα δικαστήρια για να κάνει αγωγή επιμέλειας και σε δεύτερο χρόνο το διαζύγιο»

Οι δικηγόροι αναμένουν τις εξελίξεις και τις αποφάσεις της κυβέρνησης ώστε μόλις ανοίξουν τα ειρηνοδικεία και τα πρωτοδικεία να κινηθούν οι διαδικασίες για την έκδοση διαζυγίων που ζητούν οι πελάτες τους.

Θέλουν να δηλώσουν στο ληξιαρχείο τη λύση του γάμου τους

Μεγάλο ενδιαφέρον φαίνεται πως έχουν δείξει οι πολίτες για να δηλώσουν στο ληξιαρχείο του δήμου Θεσσαλονίκης το διαζύγιό τους και να τελειώνουν με τις εκκρεμείς υποχρεώσεις, παρά την απαγόρευση μετακινήσεων.

«Φαίνεται πως βιάζονται να έχουν στα χέρια τους το τελικό χαρτί λύσης γάμου παρά τα απαγορευτικά μέτρα του κορωνοϊού. Βλέπουμε μεγάλη προσέλευση στο ληξιαρχείο, ενώ δεν υπάρχει κανένα απολύτως ζήτημα εαν καθυστερήσουν και πάρουν τη λύση του γάμου τους έναν ή δύο μήνες αργότερα», υπογράμμισε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιώργος Αβαρλής.

Κατά το διάστημα της καραντίνας 43 δημότες έσπευσαν στο δημαρχιακό μέγαρο προκειμένου να δηλώσουν στις αρμόδιες αρχές τη λύση του γάμου τους και να πάρουν στα χέρια τους το χαρτί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM