Άδωνις Γεωργιάδης: «Μπορεί να επιστρέψουν τα sms»

Τα κρούσματα κοροναϊού αυξάνονται στη χώρα μας και ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν αποκλείει την επιστροφή των sms.

«Μπορεί να επιστρέψουν τα sms αν δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα να αλλάζουν» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στην ΕΡΤ.

«Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων μας έχει προειδοποιήσει για την κρισιμότητα των στιγμών» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και συμπλήρωσε: «Αν μπορέσουμε όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να τηρήσουμε τους βασικούς κανόνες υγιεινής – μάσκες, αποστάσεις, συχνή απολύμανση χεριών- ο ιός θα υποχωρήσει.»

Άδωνις Γεωργιάδης: Αν όλοι φοράμε μάσκα όλα θα πάνε καλά

«Αν σε ένα κλειστό χώρο φοράνε όλοι μάσκα, ακόμη και αν είναι κάποιοι ασυμπτωματικοί, η πιθανότητα μετάδοσης του ιού είναι μηδέν», επεσήμανε δικαιολογώντας την απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει την πληρότητα στα πλοία.

Τα εισαγόμενα κρούσματα είναι λίγα, απάντησε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι δεν γίνονται επαρκή τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού στα σύνορα. «Το στατιστικό δείγμα που έχουμε από τα τεστ στα αεροδρόμια είναι ότι η τάση δεν είναι μεγάλη», τόνισε και επεσήμανε ότι «Δεν είναι τα εισαγόμενα κρούσματα που μας ανησυχούν, τα εγχώρια είναι αυτά που μας ανησυχούν».

Η μάχη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού αφορά και στην Οικονομία

«Πρέπει να συγκεράσουμε την υγειονομική με την οικονομική πλευρά της κρίσης, όπου το πρώτο θέλει αυστηρότερα και το δεύτερο χαλαρότερα μέτρα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης

«Η κυβέρνηση παίζει το ρόλο του διαιτητού μεταξύ των δύο αναγκαιοτήτων. Θέλουμε να βρούμε τη χρυσή τομή»

«Η πανδημία εφόσον εκραγεί θα έχει πολύ σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις» επεσήμανε, «εάν στα διεθνή πρακτορεία υπήρχε η είδηση ότι η Ελλάδα έχει πέσει στην πανδημία, ξενοδοχεία για το μήνα Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που είναι σχεδόν γεμάτα θα άδειαζαν».