Καιρός: Ζέστη αλλά και βροχές - Δείτε που θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες αναμένονται, την Τετάρτη (26/08), με τους ανέμους να φτάνουν ακόμα και τα 7 μποφόρ ιδίως στο Αιγαίο.

Μπορεί το ημερολόγιο να δείχνει 26 Αυγούστου, αλλά οι σημερινές μετεωρολογικές συνθήκες ιδίως στη Θράκη, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο δεν θα θυμίζουν καλοκαίρι, αφού προβλέπονται τοπικές βροχές και ενδεχομένως σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα.

Ακόμα, η ορατότητα στα ηπειρωτικά και στο Ιόνιο θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί. Επίσης, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Στα ίδια επίπεδα η θερμοκρασία

Ο υδράργυρος δεν πρόκειται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και έτσι η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 20 έως 33, στα δυτικά ηπειρωτικά από 19 έως 35, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 33, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22 έως 35, στα Δωδεκάνησα από 22 έως 33, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 20 έως 32 και στην Κρήτη από 19 έως 34.

Ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί με ένταση από 4 έως 6 και τοπικά, στα ανοιχτά του Θερμαϊκού και στα νοτιοανατολικά, 7 μποφόρ, σύμφωνα με το meteo.gr.

Ακόμα, οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν, αρχικά, από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ και από το πρωί θα στραφούν σε βορειοδυτικούς, αγγίζοντας τα 5.

Πιθανότητα βροχόπτωσης στην Αττική - Νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις, το μεσημέρι και το απόγευμα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση έως 3 μποφόρ, φτάνοντας ακόμα και τα 5. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν, αρχικά, από βόρειες διευθύνσεις με ένταση από 2 έως 4 μποφόρ, αν και από το πρωί θα στραφούν σε δυτικούς και από το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι με τάσεις εξασθένησης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM