Χαρδαλιάς: Lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε έκτακτη ενημέρωση την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου ανακοίνωσε πως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη μπαίνουν σε καθεστώς lockdown.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε ότι οι περιφερειακές ενότητες Λάρισα, Θεσσαλονίκη και Ροδόπη περνάνε στο επίπεδο 4 του υγειονομικού χάρτη την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, μπαίνοντας έτσι σε καθεστώς lockdown.

Σημειώνεται πως στις κόκκινες περιοχές, αυτές του αυξημένου κινδύνου υπάγονται έως τώρα: Καστοριά, Κοζάνη, Σέρρες και Ιωάννινα.

Ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε πως στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 1.955 κρούσματα και 4.459 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα. Αντίστοιχα, στη Λάρισα έχουμε 343 ενεργά κρούσματα και 721 στενές επαφές. Στη Ροδόπη καταγράφηκαν 217 ενεργά κρούσματα και 488 στενές επαφές που βρίσκονται σε καραντίνα.

Εκτός από τις περιοχές που μεταπηδούν στο επίπεδο 4, ο υφυπουργός ανακοίνωσε και τις περιφερειακές ενότητες που από το επίπεδο 2 ανεβαίνουν στο επίπεδο 3, αυτό της αυξημένης επιτήρησης από την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

«Στο επίπεδο 3, «πορτοκαλί» ανεβαίνουν από αύριο οι ΠΕ Πέλλας, Έβρου, Δράμας, Ξάνθης, Κιλκίς, Καβάλας, Πιερίας, Ημαθίας, Χαλκιδικής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWS2U ΣΤΟ INSTAGRAM